Ook Karel had, net als de rest van Nederland, afgelopen woensdag naar de thriller in de Johan Cruyff Arena zitten kijken. Op het puntje van zijn stoel had hij de wedstrijd gevolgd, ondanks het feit dat hij eigenlijk nooit naar voetbal kijkt. Maar dit keer liet hij zich helemaal in het spel zuigen.

Ook Karel was dus zwaar teleurgesteld toen de Engelsen in de laatste minuut alsnog de winst naar zich toe trokken. Even daarvoor had hij juist nog staan schreeuwen voor de tv dat er een speler van Ajax helemaal vrij stond in de hoek van het strafschopgebied van Tottenham. Het pleit had zomaar voor de Amsterdammers beslecht kunnen zijn, maar uiteraard had niemand hem gehoord behalve zijn vrouw die zich al de hele avond behoorlijk irriteerde aan zijn getier.

Met de telleurstelling van het ontbreken van een Nederlandse club in de finale was hij direct na afloop van de wedstrijd maar naar bed gegaan. Hij moest tenslotte de volgende dag gewoon weer naar een volgende klus. De slaap kon hij echter niet onmiddellijk vatten. Hij had nog flink wat uurtjes liggen mijmeren over die vrijstaande aanvaller van Ajax.

De volgende morgen meldde hij zich toch keurig op tijd bij de klant, die graag een nieuwe radiator gemonteerd wilde hebben. Diezelfde klant kwam er later die dag achter dat Karel zijn werk vaak door zijn gedachtenspinsels laat beïnvloeden. De ‘vrije hoek in het strafschopgebied’ kwam fraai terug in zijn verder natuurlijk perfect afgeleverde werk. De klant – zelf een verstokte Ajax-fan – begreep het allemaal wel.