Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Al eerder deed kunstliefhebber Karel van zich spreken met een fraai stukje radiatorsurrealisme. Een door hem net niet helemaal recht opgehangen radiator maakte het atelier van een surrealistische schilderes helemaal af. De klant had er Karel niet eens om gevraagd. Eigen initiatieven nemen is dan ook één van de specialiteiten van onze alleskunner. Maar dat kunst wat Karel betreft niet altijd pontificaal zichtbaar hoeft te zijn, blijkt wel uit een onlangs door hem geklaarde klus. “Angst mag scheppingsdrang nooit in de weg staan”, is één van zijn bekendste filosofische uitspraken. “Vrees niet voor het eindresultaat als je ergens aan begint.”
Met een spiksplinternieuwe frees ging Karel voortvarend aan de slag; van onder naar boven, van links naar rechts, alles op gevoel want is dat niet het belangrijkste instrument waar een kunstenaar op kan vertrouwen? Tevreden stapte Karel achteruit om zijn f(v)reeskunst eens goed te bewonderen. Goedkeurend knikte hij met zijn hoofd. Het fraaie lijnenspel kon hem zeker bekoren. Toch wel jammer dat daar straks niets meer van te zien is, bedacht hij. Hij maakte daarom nog snel even een fotootje.
Inmiddels is de kamer helemaal klaar. De wand is netjes van een stuc- en verflaag voorzien. Aan de muur moet de eigenaar alleen nog enkele schilderijtjes ophangen. Nu maar hopen dat hij de gaten daarvoor op de juiste plekken in de muur boort.