Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

Voor klant en vakman: via internetportaal aan de slag met PV-panelen
Meer en meer particulieren oriënteren zich op zonnepanelen. Dit begint meestal op het internet. De behoefte aan persoonlijk advies en installatie door een betrouwbare vakman uit de buurt blijft echter doorslaggevend. De Energie-Unie, groothandel in pv-materialen, gaat tijdens Solar Solutions 2014 als eerste in Nederland live met het Sunergetic internetportaal waarmee particulieren pv-systemen kunnen bestellen. Naast de reeds bestaande Easy-Solar tool, een applicatie voor opnames via de iPad, gaat de Energie-Unie nu een stap verder in het ondersteunen van haar klanten.

 

Het portaal helpt installateurs bij de acquisitie van particulieren die een pv-systeem overwegen. Het portaal biedt volledige ondersteuning bij het traject van ‘interesse naar bestelling’ op een efficiënte manier via internet. Het portaal begeleidt klanten, berekent de opbrengst en toont een realistische terugverdientijd op basis van locatie. Het hele proces kost de klant slechts 20 minuten en biedt tevens een aantrekkelijke financieringsmogelijkheid.

 

 “Het portaal combineert alle ingegeven gegevens met onze vakkennis, dit leidt tot een gestroomlijnd proces voor zowel de particulier als de installateur. De doorslaggevende factor om voor het pv-portaal van Sunergetic te kiezen, is dat het portaal specifiek is gemaakt voor de pv-sector en gericht is op particulieren”, aldus Ben Lindeman, directeur Energie-Unie. “Het proces is zo ingericht dat particulieren een serieuze bijdrage leveren aan een opname en dat daarna de installateur terplekke de details controleert en waar nodig aanpast. Op deze manier bieden wij onze klanten de mogelijkheid om gezamenlijk particulieren stap voor stap online te begeleiden en kunnen we installateurs c.q. Solarteurs optimaal ondersteunen”.

 

 Door de gezamenlijke marketing activiteiten genereert het portaal leads en offertes voor pv-systemen. “Dit is het enige online portaal dat we kennen, waar particulieren aangesproken worden op hun eigen verantwoordelijkheid en actief de opname van de installateur ondersteunen. De systemen achter het portaal, die samen het “backend” vormen, maken het proces efficiënt. Het zit er echt allemaal in”, aldus Ben Lindeman.

Voor meer informatie: www.sunergetic.nl