Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 52 seconden

VolkerWessels is volgens Cobouw momenteel de grootste woningbouwer van Nederland. Het bouwconcern verkocht vorig jaar bijna 2400 woningen. Nummer twee is BAM met 2187 woningen. Opvallend is dat een groot deel van de woningen VolkerWessels heeft gerealiseerd een transformatie betreffen van kantoren naar woningen. Een woordvoerder van het bedrijf daarover tegen Cobouw: “Ruim een jaar geleden leverde dochterbedrijf Kondor Wessels Amsterdam 354 studentenwoningen op en in Eindhoven transformeert een andere dochter, Stam + De Koning, het ene kantoor na het andere naar microwoningen.
Het bouwbedrijf verkocht naar eigen zeggen bovendien 350 woningen van het concept MorgenWonen, een zelf bedacht woonidee. De woning wordt geassembleerd met plug and play bouwdelen. Het resultaat is een duurzame woning van hoge kwaliteit, aldus VolkerWessels op haar website: onderhoudsarm en met energienota nul. De woning is voorzien van een standaard keuken en badkamer. Van de 350 zijn er 220 gekocht door Reggeborgh, het investeringsbedrijf van Wessels.
Overigens geeft Cobouw aan dat een volledige top 10 van grootste woningbouwers moeizaam te achterhalen was. Veel bedrijven wilden hun cijfers niet of slechts deels geven.

[related_post themes=”text”]