Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 135 seconden

In de CVE-unit van Itho Daalderop is vanaf 1 januari 2018 standaard een vochtsensor geïntegreerd. Deze vochtsensor zit ook in de pijp/dakventilator CVD. Daarmee voldoen zowel de CVE als de CVD aan de verscherpte Ecodesign richtlijnen per 1 januari volgend jaar.

Dit geldt ook voor het Alles-in-1 ventilatiepakket, waar de CVE-unit de basis van is. De RFT-zender in dit pakket wordt vervangen door de RFT auto. Het Optima pakket en de Optima Inside veranderen ook qua inhoud. De CVE-unit met geïntegreerde vochtsensor is de basis van het Optima-pakket, aangevuld met een losse CO2-sensor. De RFT-sensor gaat uit dit pakket. Voor Optima Inside houdt dit in dat er een CVE-unit met geïntegreerde CO2- en vochtsensor geleverd wordt.

Nieuw uiterlijk
De ‘blauwe box’, zoals velen de CVE-unit van Itho Daalderop kennen, wordt als eerste product omgezet naar de nieuwe look van de Itho Daalderop producten. Itho Daalderop kiest ervoor om nog meer herkenbaarheid aan het productengamma mee te geven. Eén van de uitgangspunten van de nieuwe lijn is een mooie balans tussen grijs en wit, wat een professioneel en innovatief uiterlijk oplevert. De nieuwe CVE-unit in het wit/grijs wordt per 1 januari 2018 geleverd. De richtlijn van Itho Daalderop is met name bedoeld voor nieuwe producten, maar ook vanuit het huidige gamma zullen er in de komende jaren producten overgaan naar de nieuwe look.

Ventilatiepakketten met extra stekker
Een extra toevoeging op de verbeteringen in het ventilatiegamma is dat de ventilatiepakketten per 1 januari 2018 standaard met een extra stekker worden geleverd, namelijk een extra losse eurostekker of perilex stekker, waarmee er voor elke situatie de juiste stekker voorhanden is.

  • Alles-in-1 ventilatiepakket: de basis van dit pakket is de CVE-S ECO SP met een perilex stekker en per 1 januari 2018 een extra losse eurostekker
    • Optima: de basis van dit pakket is de CVE-S ECO HE met een eurostekker en per 1 januari 2018 met een extra losse perilex stekker
    • Optima Inside: de basis van dit pakket is de CVE-S ECO HP met een perilex stekker en per 1 januari een extra losse eurostekker

Vuilfilterindicatie WTW-range
Alle HRU warmteterugwinunits zijn ook geüpgraded naar de nieuwe Ecodesign-richtlijnen. Het Itho Daalderop WTW-gamma bestaat per 1 januari 2018 uit de HRU ECO 200, HRU ECO 300 (al verkrijgbaar sinds 1 september 2017) en HRU ECO 350. Vanuit de verscherpte richtlijnen zijn deze producten per 1 januari 2018 voorzien van een vuilfilterindicatie. De HRU ECO 200 (200 m3/h) vervangt de huidige HRU ECO 150 en de HRU ECO 350 (350 m3/h) is de vervanger van de HRU ECO BAL. De HRU ECO 350 is ook in de nieuwe Itho Daalderop huisstijl gegoten. Daarnaast kan deze unit communiceren met de Spider klimaatthermostaat en sensoren. De HRU ECO 200 en 300 waren hier al voor geschikt. Hiermee is een complete WTW-range beschikbaar voor veel woonsituaties.