Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 60 seconden

TECE introduceert een compacte vloerverwarmingsregelaar met een front van echt glas en een aluminium bedieningsknop. Dankzij deze vormgeving  kan deze RTL-box op een zichtbare en bedienbare plaats geïnstalleerd worden, bijvoorbeeld ter hoogte van een lichtschakelaar.

Conventionele teruglooptemperatuurbegrenzers (RTL) zijn voornamelijk doelmatig vormgegeven. Bij de vormgeving schiet het design vaak te kort. Daarom worden ze vaak dicht bij de vloer en indien mogelijk verscholen geïnstalleerd. Dit is onhandig voor de bediening. Ook uit technisch oogpunt is een laag geïnstalleerde RTL-box niet ideaal, omdat de temperatuursensor zich dan net boven de warmtebron bevindt. Daarom heeft TECE een RTL-box ontworpen die in het zicht en hoger is te monteren.

Het vlakke front van echt glas heeft een dikte van 7 mm en is in zwart of wit verkrijgbaar. De thermostaatknop is van geanodiseerd aluminium. De compacte afmetingen van 104 x 124 mm zijn gemiddeld tot 60 % kleiner in vergelijking tot de meeste concurrerende producten, aldus de fabrikant.

In de praktijk komt het bij traditionele RTL-boxen vaak voor, dat de thermostaatknop afhankelijk van de muuropbouw erg ver uit de muur steekt. TECE heeft daarom een bevestigingsplaat met een speciaal in diepte te verstellen systeem ontwikkeld, dat helpt dit dimensionale en optische gebrek te vermijden.