Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

Johnson Controls kondigt de nieuwe RFIII horizontale wandsprinkler met dekking van Tyco® aan. Deze sprinkler met K-factor 8.0 is geschikt voor bezettingsgraden met lichte gevaren en bestrijkt een gebied van maximaal 4,9 x 7,3 meter en 5,9 x 6,7 meter.

De RFIII heeft een platte afdekking, waarachter de sprinkler in de wand is verzonken. Het is daarom een geschikte optie voor architectonisch gevoelige locaties als hotelkamers, receptieruimtes, feestzalen, conferentieruimtes en ziekenhuizen. Het vlakke profiel voorkomt ook beschadigingen en verstoringen door onbedoelde activering wanneer voorwerpen aan de sprinkler worden gehangen of wanneer deze tegen de sprinkler stoten. De afdekking is in verschillende standaardkleuren verkrijgbaar, maar kan ook af fabriek in klantspecifieke kleuren worden geleverd.

Door de kliksluiting ontstaat een ruimte van 12,7 mm, waarbinnen de sprinkler kan worden afgesteld. De snel reagerende unit is uitgerust met een activeringstemperatuur voor de sprinkler van 71 °C een en nominale beschermingsgraad voor de afdekking van 59 °C. De sprinkler is UL- en C-UL-gecertificeerd.

De RFIII wordt aan de serie Tyco-sprinklers van Johnson Controls toegevoegd. Deze omvat tevens de RFII vlakke, verzonken, hangende sprinkler (ook verkrijgbaar in standaard- en aangepaste kleuren) en de Raven Studio-sprinkler (verkrijgbaar in standaardkleuren of een afdekplaat die ter plaatse kan worden overgeschilderd).