Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 129 seconden

Schell introduceert vijf nieuwe bedieningsplaten voor toiletten. Het gaat om de modellen ‘Board’, ‘Circum’, ‘Tower’, ‘Konkav’ en ‘Field’. Ze kunnen gecombineerd worden met een groot aantal systemen van Schell voor wandinbouw, vrijstaande wanden en voorwandmontage in 80 x 120 millimeter. Daardoor kunnen met de nieuwe series vrijwel alle toepassingen gerealiseerd worden; in zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Met de introductie van de vijf nieuwe ontwerpen biedt Schell nu een breed programma bedieningsplaten voor toiletten met een spoelwaterreservoir. Ze voldoen alle aan hoge eisen met betrekking tot waterverbruik, hygiëne en vandalismebescherming, die aan toiletruimtes – zeker in openbare voorzieningen – gesteld worden.

De nieuwe bedieningsplaten zijn ontworpen door industrieel ontwerper Dirk Schumann uit Münster. Hij creëerde eigentijdse en duurzame panelen met opvallende kenmerken en ergonomische eigenschappen. De drukknoppen van de bedieningsplaten ‘Tower’ en ‘Konkav’ gaan op in het oppervlak van de platen, waarbij de knoppen van ‘Konkav’ enigszins naar binnen buigen. Bij ‘Board’ en ‘Circum’ komen de drukknoppen iets uit de bedieningsplaat omhoog. Terwijl bij ‘Board’ rechthoekige vormen gebruikt zijn, valt ‘Circum’ op door de ronde vormen.

Vier van de nieuwe bedieningsplaten zijn gemaakt van ABS kunststof en verkrijgbaar in wit, chroom en mat chroom. Ze zijn voorzien van een degelijke en betrouwbare bediening. De dikte van het bedieningspaneel vanaf de wand is 6 millimeter. Een lichte druk activeert de spoeling, waarna de knop weer langzaam in de oorspronkelijke positie terugkomt. De twee volumespoelingen worden geactiveerd met behulp van twee drukknoppen met dezelfde grootte. De functie is herkenbaar aan de symbolen op de knoppen.

Handbediening of contactloos
Bij ‘Field’ gebruikt Schell een robuuste, volledig zinken behuizing. De uitstraling van de panelen wordt geaccentueerd door uitvoering in chroom (mat of hoogglans), het dikke montageframe en de grote gebogen drukknoppen voor spoelingen van 6 of 3 liter. ‘Field’ is geschikt voor openbare, sanitaire ruimtes. Het model is vandalisme-proof en kan daarom moeiteloos wordt geplaatst in toiletten bij wegrestaurants, treinstations en stadions.

Het elektronische bedieningspaneel ‘Field E’ met infrarood-sensor activeert na het vertrek van de gebruiker geheel contactloos een kleine of grote spoeling (3 of 6 liter). Het paneel kan ook handmatig bediend worden; bijvoorbeeld als de automatische spoeling door een stroomstoring niet operationeel is. Omdat ‘Field E’ contactloos werkt, biedt het paneel een maximale hygiëne in drukke openbare sanitaire ruimtes. Ook biedt het paneel grote voordelen in toiletten voor gehandicapten en voor mensen met een beperkte mobiliteit. ‘Field E’ zorgt bovendien automatisch voor een hygiënespoeling 24 uur na het laatste gebruik.

Field E is geschikt voor een 220 V-netvoeding. Met behulp van een speciale ombouwset kunnen handbediende platen snel en eenvoudig vervangen worden door een nieuwe elektronische bedieningsplaat.