Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 106 seconden

wko-awardOp donderdag 24 november reikt het Gebruikersplatform Bodemenergie voor de tweede maal de WKO Duurzaamheid Award uit. Voor de editie 2016 zijn vijf eindgebruikers van een WKO-systeem genomineerd. Alle vijf zijn het beheerders van een WKO-systeem die zich volgens de jury onderscheiden door de wijze waarop zij hun systemen beheren, maar ook doordat zij andere eindgebruikers helpen bij het vergaren van informatie en kennis over deze systemen. Met deze award wil het Gebruikersplatform Bodemenergie een WKO-eindgebruiker huldigen die uitzonderlijke inspanningen levert om zijn/haar ervaring en kennis met anderen te delen. Daarbij gaat het om het delen van kennis en ervaringen die nodig zijn voor het verbeteren en optimaliseren van een klimaatinstallatie met WKO.

Het Gebruikersplatform Bodemenergie – de belangenbehartiger van eindgebruikers met een WKO-systeem – heeft de award in 2015 in het leven geroepen. De kanshebbers van dit jaar zijn:

  • Taeke Kuipers, Hortus Botanicus
  • Marc Oosterbaan, Baarle Nassau
  • Björn Kouwenhoven, NS Stations
  • Jack Suijkerbuijk, Jeroen Bosch Ziekenhuis
  • Arjan Westerhoff, Schuberg Philip / Schiphol Rijk

De jury die de vijf genomineerden heeft beoordeeld, bestaat dit jaar uit Roger Ravelli (RVO), Wouter Wienk (RVO) en Dick Westgeest (Gebruikersplatform Bodemenergie). In 2015 ging de allereerste WKO Duurzaamheid Award naar Chris Overes (foto), verantwoordelijk voor een omvangrijk WKO-systeem bij een groot vastgoedcomplex van het ministerie van Binnenlandse Zaken. In zijn functie voldoet hij ruim aan de eerder genoemde voorwaarden voor de prestigieuze award. Zo treedt hij treedt op als adviseur voor andere eigenaren en beheerders. Dit jaar vindt de uitreiking van de WKO Duurzaamheid Award plaats op donderdagmiddag 24 november, tijdens het jaarlijkse symposium van het Gebruikersplatform Bodemenergie. Naast de uitreiking van de WKO Duurzaamheid Award zijn er op dit symposium diverse sprekers die een presentatie  verzorgen over het thema:

Het doel van het Gebruikersplatform Bodemenergie is om de risico’s van een WKO-systeem beter en rechtvaardiger te kunnen verdelen over de betrokken marktpartijen. Enkele eindgebruikers zullen op de bijeenkomst hun ervaringen met prestatiecontracten uit de doeken doen. Tevens is er een presentatie over en rondleiding langs het WKO-systeem van gastheer en verzekeringsmaatschappij a.s.r. te Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.gebruikersplatformbodemenergie.nl.

[related_post themes=”text”]