Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 75 seconden

Viega Nederland sponsort het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatiebranche (OOI) met Easytop-afsluiters. De fabrikant wil leerlingen hiermee de gelegenheid bieden om kennis op te doen van het effectief isoleren van afsluiters. In een wereld die draait om duurzaamheid is kennis van isolatietechniek een eerste vereiste, aldus de fabrikant.

‘Een goede isolatie van (industriële) leidingsystemen heeft een positieve invloed op het rendement van verwarmings- en koelinstallaties en zorgt voor een maximale energieprestatie van gebouwen. Naast de kostenbesparingen die door isolatie worden bereikt, draagt het ook bij aan (persoonlijke) veiligheid, gezondheid en comfort van gebruikers. Binnen deze leidingsystemen worden afsluiters met grote regelmaat ingezet. Het isoleren hiervan vergt het nodige specialisme. Dit specialisme verdient zich terug. Het negatieve effect van een niet-geïsoleerde afsluiter komt overeen met dat van een niet-geïsoleerd leidingtraject van maar liefst zeven meter’, aldus de fabrikant.

Om cursisten bij Stichting OOI de gelegenheid te bieden zich juist op dit terrein te bekwamen, sponsort Viega Nederland het opleidingsinstituut met Easytop afsluiters. Belangrijk voordeel van deze afsluiter is volgens Viega de verhoogde spindel met de niet-geleidende kunststof hendel. ‘Daardoor is niet alleen de afsluiter eenvoudiger en sneller te isoleren, maar is ook het inwaterpunt bij deze afsluiters korter. De kans op niet of niet goed geïsoleerde afsluiters wordt daarmee aanzienlijk kleiner.’

Easytop-afsluiters van Viega zijn vervaardigd uit brons of roestvast staal, die een duurzame en soepele werking en functiebetrouwbaarheid garanderen. Het leveringsprogramma omvat kogel- en schuifafsluiters en keerkleppen in de diameters DN 12 tot en met DN 100.