Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

De Duitse systeemproducent bouwt en renoveert op nagenoeg alle wereldwijde locaties. In thuisbasis Elspe zijn inmiddels een nieuwe hal en kantoren gerealiseerd. In de binnenstad van Attendorn is de ruwbouw voor twee nieuwe kantoorvleugels opgeleverd en op de productielocatie Ennest is de vloer voor een nieuwe hal gestort.

Ennest is wereldwijd de grootste locatie. De toenemende internationalisering van Viega en de introductie van nieuwe producten maken het noodzakelijk om op nagenoeg alle locaties de productiefaciliteiten te vergroten. In Ennest wordt een nieuwe hal met een vloeroppervlak van circa 7.800 m2 gebouwd. De ruimte is nodig voor de fabricage van bronzen fittingen voor kunststof leidingsystemen die nu nog in de Viega vestiging in Großheringen worden vervaardigd.

De nieuwe hal bevindt zich momenteel in de ruwbouwfase; de oplevering wordt in april volgend jaar verwacht. In Ennest staat ook een uitbreiding van de materiaalopslag gepland. Hier is een oplossing gevonden in het verhogen van de dakconstructie van een deel van de bestaande ruimte.

Nieuw seminarcentrum
Begin 2018 wordt daarnaast begonnen met de bouw van een nieuw seminarcentrum in Ennest. Na oplevering hiervan zal het huidige seminar-centrum een bestemming krijgen als intern opleidingsinstituut. In het centrum van Attendorn wordt momenteel de installatie in twee nieuwbouwvleugels gerealiseerd. Begin 2018 is daarmee nieuwe kantoorruimte voor circa 200 medewerkers een feit.

Er wordt overigens niet alleen gewerkt aan uitbreiding van de productiecapaciteit maar ook aan verdere uitbouw van de dienstverlening en de optimalisatie van processen.