Viega heeft haar programma roestvast stalen Sanpress Inox G perssystemen uitgebreid met twee nieuwe overgangstukken. De perssystemen worden toegepast in omgevingen waarin materiaal en techniek aan hoge belastingen worden blootgesteld en veiligheid op de eerste plaats staat. Naast de standaarduitvoering omvat het programma ook een XL-uitvoering, waardoor het perssysteem leverbaar is in de maten 15 t/m 108 mm.

Deze laatste uitvoering werd recent weer uitgebreid met twee overgangstukken. De XL overgangstukken zijn aan één zijde uitgevoerd met persaansluiting; de andere zijde is voorzien van buitendraad. De nieuwe XL-overgangstukken worden geleverd inclusief HNBR afdichtelement. Deze heeft een temperatuurbereik van -20 tot +70 °C. Door het grote bereik is het materiaal koude-elastisch, warmtestabiel en chemisch bestand tegen zuurstof en ozon.

Voor een comfortabele installatie, is het overgangstuk voorzien van steeksleutelvlak. Veiligheid wordt in alle afmetingen onder meer gegarandeerd door het Viega SC-Contur. Deze zorgt ervoor dat niet-geperste verbindingen bij de dichtheidscontrole zichtbaar zijn.

De nieuwe overgangstukken, model 0211 XL, zijn leverbaar in twee varianten: 76,1 x R2½ en 88,9 x R3. De geïntegreerde snijring en scheidingsringen zorgen voor een betrouwbare verbinding en optimale bescherming van het afdichtelement. De hulpstukken lenen zich voor de Sanpress Inox buizen model 2203/2205.