Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

Het Megapress G-programma van Viega, dat speciaal is ontwikkeld voor gastoepassingen, is uitgebreid. Aan het assortiment T-stukken zijn nieuwe modellen toegevoegd. Nieuw zijn de binnendraad diameters (Rp-draad) voor de T-stukken met 1”-, 1¼”-, 1½”- en 2”-persaansluitingen.

Met dit programma zijn het snel en veilig persen van dikwandig stalen leidingen ook van toepassing op gasinstallaties. Megapress G-fittingen zijn getest en toegelaten volgens keuringseis K209 van KIWA Gastec voor aardgas, LPG, stookolie en dieselbrandstof, maar ook voor oliehoudende perslucht en technische gassen.

De fittingen van het systeem zijn vervaardigd van staal 1.0308 en voorzien van een hoogwaardige zinknikkelcoating. Met de fittingen is een grote variëteit aan buizen te verwerken: naadloze, gelaste, verzinkte, industrieel gelakte, met epoxyhars gecoate en zwart stalen buizen. Een speciaal HNBR-afdichtingselement zorgt onder alle omstandigheden – ook bij ruwe buisoppervlakken – voor de noodzakelijke dichtheid van de persverbinding.

Naast de T-stukken omvat het Megapress G-programma ruim 100 artikelen in de afmetingen ½ t/m 2 inch, waaronder bochten, draadovergangen, reduceerstukken, flensen, schroefkoppelingen en afsluitdoppen. Om te voorkomen dat fittingen worden verwisseld, zijn deze geel gemarkeerd en in een gele zak verpakt. Iedere persaansluiting is voorzien van een sticker die – als extra veiligheid – na het persen kan worden verwijderd.