Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 83 seconden

Viega is in Attendorn-Ennest gestart met de bouw van ‘Viega World’. Dit nieuwe trainingscentrum zal het naburige seminarcentrum vervangen, dat met meer dan tienduizend bezoekers per jaar tegen de grenzen van zijn capaciteit aanloopt. Recent nog realiseerde het bedrijf in Attendorn twee nieuwe gebouwvleugels met meer dan 200 kantoorwerkplekken. In Elspe werd eerder al ruimte voor toekomstige productie-uitbreidingen gerealiseerd met de bouw van een nieuwe hal. In Ennest wordt in de loop van dit jaar de nieuw gebouwde hal met een installatie voor de productie van persfittingen voor kunststof leidingsystemen ingericht.

De miljoeneninvesteringen in de Duitse, maar ook internationale vestigingen zijn mogelijk door de aanhoudende groei van de ondernemingsgroep. Viega is inmiddels met tien vestigingen op drie continenten wereldwijd vertegenwoordigd. Daarbij komen wereldwijd talrijke verkoopvestigingen en distributiecentra, alsmede in totaal 17 andere seminarcentra.

‘Viega World’ omvat 12.200 vierkante meter en werd als interactief trainingscentrum volledig digitaal ontworpen. Het centrum is bovendien bijzonder energiebesparend; door het gebruik van regeneratieve energie wordt meer warmte en stroom opgewekt dan het gebouw in bedrijf werkelijk verbruikt.

Trainingsaanbod bijna altijd volgeboekt
De nieuwbouw van ‘Viega World’ is door de jarenlang aanhoudende vraag naar hoogwaardige trainingen in het bestaande seminarcentrum noodzakelijk geworden. Met meer dan tienduizend bezoekers per jaar heeft het centrum de grenzen van zijn capaciteit bereikt. Door het nieuwe trainingscentrum kunnen het aantal seminars en de kwaliteit van de trainingen verder worden verhoogd.

Met praktische seminars wil Viega bijdragen aan de invulling van het tekort aan vakmensen.

In het nieuwe trainingscentrum zal het mogelijk zijn de theoretische inhoud van de trainingen ook praktisch te ervaren aan technische installaties. 

De voltooiing van het nieuwe seminarcentrum van Viega is voorzien in de zomer van 2020.