Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 137 seconden

De Nest Hello videodeurbel is nu ook in Europa verkrijgbaar. Het is een deurbel die bezoekers welkom heet en tegelijk de voordeur beveiligt. De gebruiker kan via smartphone, tablet of tv altijd checken wat er bij zijn voordeur gebeurt. Hij kan de bel overigens niet zelf monteren. Dat moet door een officiële installateur gebeuren.

Klanten van de bekroonde Nest Hello krijgen, zelfs als ze niet thuis zijn, een melding op hun mobiel als er iemand voor de deur staat en kunnen via de functie Praten en luisteren in HD een gesprek voeren met bezoekers. Wanneer gebruikers te druk zijn om de deur open te doen, dan kunnen ze vragen van bezoekers met één tik in de app beantwoorden dankzij een lijst met vooraf opgenomen antwoorden. Als de baby slaapt of de hond eindelijk stil is, kun je met Stiltetijd de bel in de Nest-app uitschakelen, maar nog wel gewoon meldingen ontvangen. En met een abonnement op Nest Aware kun je zelfs persoonsmeldingen ontvangen. Zo weet je meteen of een gezinslid voor de deur staat, of bijvoorbeeld de buurman.

De Nest Hello combineert de bekende eigenschappen van een deurbel met geavanceerde technologie:

– een HD-camera ontworpen voor de voordeur. Dankzij de beeldsensor van 2K met een beeldverhouding van 4:3, een gezichtsveld van 160° en HD-video zie je bezoekers van top tot teen als ze bij je aan de deur staan. En op de HDR-beelden (High Dynamic Range) kunnen belangrijke details worden bekeken, ook bij weinig licht, terwijl dankzij Nachtzicht (met infrarode ledlampen) ook in het donker alles kan worden gezien;

– begin een gesprek met Praten en luisteren in HD, waar je ook bent. Dankzij de echo- en ruisonderdrukking kun je zelfs als het lawaaierig is op straat je gasten goed verstaan. Kun je even geen gesprek voeren, dan kies je uit een lijst met vooraf opgenomen reacties, zoals ‘Een ogenblikje, we komen eraan’ of ‘Je kunt het gewoon achterlaten, bedankt’ om bezoekers toch via de Nest-app meteen moeiteloos te woord te staan;

– gasten zien door de lichtring waar de knop is. En met Stiltetijd zet je de bel uit via de Nest-app en voorkom je dat de baby wakker wordt of de hond gaat blaffen. Je ontvangt nog wel meldingen op je telefoon.

– met dag en nacht streaming kun je op je smartphone, tablet of tv altijd checken wat er bij de voordeur gebeurt. Of bekijk de gratis drie uur geschiedenis met Beeldlijn in de Nest-app en vind snel momentopnamen van belangrijke momenten. Je ontvangt ook een persoonsmelding met momentopname als er iemand voor de deur staat.

Als klanten een abonnement op Nest Aware toevoegen aan hun Nest Hello videodeurbel, krijgen ze extra informatie en doorlopende opslag in de cloud voor videobewaking die nóg nauwkeuriger, praktischer en gebruiksvriendelijker is.