Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 116 seconden

 Makita heeft het assortiment uitgebreid met verschillende verbruiksartikelen voor het boren in metalen en andere harde materialen. Met de nieuwe dwarsgat- en conische verzinkboren zijn schroeven in een handomdraai plat of diep verzonken in het werkstuk. De drie nieuwe spiraalvormige HSS TiN trappenboren zijn dankzij hun grote boorbereik geschikt voor snel en precies boren in plaatstaal, non-ferro metalen en kunststoffen.

 

Voor het plat verzinken introduceert Makita vier dwarsgatverzinkboren van 5% HSS-Co met cilindrische schacht. Het dwarsgat op deze conische boor zorgt ervoor dat het verspaande materiaal gemakkelijk afgevoerd wordt. Dit resulteert in meer stabiliteit tijdens het boren en een zuivere afwerking, vooral in dunne stalen platen. Deze boren zijn geschikt voor verzinken in gelegerd staal, gietstaal, non-ferro metalen en kunststoffen. De dwarsgatverzinkboren zijn leverbaar in diameters van 2-5, 5-10, 10-15, en 15-20 mm. 

 

De zeven nieuwe conische diepverzinkboren zijn voorzien van drie snijkanten en een cilindrische schacht. Dat maakt deze boren geschikt voor diep verzinken in hout, kunststoffen, non-ferro metalen, gietstaal en gelegerd staal. De diepverzinkboren zijn leverbaar in verschillende diameters, van 6,3 mm tot 25,0 mm. De bijbehorende maat van de schroefdraad loopt op van M3 tot en met M12.

 

Speciaal voor het plat verzinken beschikt Makita nu over drie conische verzinkboren,  voorzien van vijf snijkanten en een cilindrische schacht. Deze boren zijn uitermate geschikt voor het plat verzinken in hout, kunststoffen, non-ferro metalen, gietstaal en gelegerd staal. De diameter van deze boren is 6, 8 of 10 mm met de bijbehorende maten schroefdraad M3, M4 en M5.

 

De Makita spiraalvormige trappenboren zijn voorzien van een handige maataanduiding bij elke trap. Hierdoor is tijdens het boren de gewenste boordiameter altijd zichtbaar. De speciale spiraalvorm van de boor zorgt voor minder vibraties en een hogere productiviteit. Ook kunnen door deze vorm alle maatvoeringen zowel centrerend als borend gebruikt worden. De trappenboren zijn afgewerkt met een titanium coating, waardoor ze nog langer meegaan. Metaalbewerkers kunnen met de trappenboren sneller en efficiënter boren in plaatstaal, non-ferro metalen en kunststoffen. Ook boren in gelegerd staal en gietstaal is mogelijk. De trappenboren zijn niet geschikt voor slagschroevendraaiers. Twee trappenboren hebben 9 trappen, een opname van 1/4″ en een boorbereik van 4-12 mm of 4-20 mm. De derde boor is uitgerust met 15 trappen, heeft een opname van 6 en een bereik van 4-32 mm.

Voor meer informatie: www.makita.nl