Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

De kamer verwarmen via de wanden kon al met de WallBuddy van Speedheat. Er is nu ook een kleinere variant op de markt: panelen van 600 x 600 mm. Het concept is eenvoudig: vervang de radiatoren in huis door verwarmingspanelen. “Radiatoren geven convectiewarmte. Die stijgt op, waardoor je veel warmte verliest. Een verwarmingspaneel is als een zon: die geeft infrarood stralingswarmte. Je verwarmt dus niet de ruimte, maar de personen en objecten in die ruimte”, vertelt Jeanine Prang, algemeen directeur van Speedheat Nederland.

Kleine ruimtes
Vorig jaar lanceerde Speedheat de WallBuddy, zoals het verwarmingspaneel heet, in een 1200 x 600 mm variant. Het product bleek vooral in trek voor toepassing in kleine ruimten, zoals slaapkamers, studeerkamers, serres en zolderkamers; ruimtes die je snel en onafhankelijk van de rest van het huis wilt kunnen verwarmen of waar extra warmte nodig is. Prang: “De WallBuddy is bovendien ideaal in het voorjaar. Als de hoofdverwarming al uit staat en toch wat extra nodig is.”

Gegarandeerd veilig
De panelen van Speedheat hebben met 500 Watt/m2 een lager vermogen hebben dan veel andere systemen, die soms meer dan 1.000 Watt/m2 zijn, aldus de fabrikant. Prang: “Wij wilden een gegarandeerd veilig, kindvriendelijk en verantwoord systeem op de markt zetten. Onze panelen warmen snel, maar zullen nooit te heet worden. Afhankelijk van de grootte van de te verwarmen ruimte, kies je voor een klein of groot paneel; of voor een combinatie daarvan.”

All Electric Living
Speedheat was twintig jaar geleden een van de de eerste leveranciers van elektrische vloerverwarming in Nederland. Ook in all electric living, wonen en werken zonder fossiele brandstoffen te hoeven gebruiken, wil het bedrijf zich opwerpen als pionier. Zo is het Speedheat systeem het eerste elektrische vloerverwarmingssysteem dat is opgenomen in de BCRG Databank. Prang: “Gas raakt op. Steeds meer mensen raken ervan doordrongen dat ze hun huis op een alternatieve manier zullen moeten gaan verwarmen. Met onze vloerverwarming en de WallBuddy bieden we daarin dat alternatief, voor grote en kleine ruimtes.”