Verticale radiator werkend op ultra lage temperaturen

Gepubliceerd op

Radson introduceert verticale radiator die op elk type warmtepomp kan worden aangesloten. De Ulow-E2 V is de verticale variant van de Ulow-E2 H en werkt op ultra lage temperaturen met ondersteuning van ventilatoren.

Jan-Willem Plukaard, verkoopleider Nederland van Radson, legt uit dat de Ulow-E2 V staat voor de combinatie van twee warmtetypes, namelijk stralingswarmte met versterkte convectiewarmte. “De Ulow-E2 is een radiator die reactief, dus snel en flexibel, kan verwarmen met een lage temperatuur. Ter illustratie: een slaapkamer van 12 m2 verwarmen van 18,5 naar 20 graden duurt met vloerverwarming normaliter 3 uur. Met de nieuwe Ulow duurt dit in comfortmodus 60 minuten en in de boost modus 30 minuten. Op deze manier kan met een ultra lage temperatuur van 35°C in combinatie met vloerverwarming een comfortabele temperatuur worden gehaald. Bovendien kan deze radiator in de zomer ook koelen.”

Als er beperkte ruimte is
“De verticale variant is met name geschikt als ruimte beperkt is,” vervolgt Plukaard, “bijvoorbeeld bij renovatieprojecten of bij een aanbouw als de eindgebruiker warmtebeheersystemen met lage temperaturen wil toepassen en er niet overal vloerverwarming kan worden gelegd. De Ulow-2E V is compatibel met elke warmtepomp en kan snel worden gemonteerd dankzij voormontage en middenaansluiting.”

Slim combineren
Radson biedt verschillende oplossingen voor warmtecomfort in woningen, zoals radiatoren, vloerverwarming en elektrische verwarming, die slim met elkaar kunnen worden gecombineerd. “Alle radiatoren en vloerverwarmingssystemen van Radson zijn zo ontworpen dat ze elkaar aanvullen voor een optimaal en energiezuinig warmterendement”, vertelt Plukaard. “De Ulow-E2 V past in deze evolutie, dankzij de hoge warmteafgifte en de eenvoudige combinatie met vloerverwarming.”

Op elk type warmtepomp
De verticale warmtepompradiator kan gekoppeld worden aan de centrale Touch E3 zoneregeling van Radson, waardoor verschillende zones van de woning, dus ook de badkamer of de slaapkamer, via een app zijn aan te sturen. De radiator aan te sluiten is op elk type warmtepomp. “We geven advies welke warmtepomp het beste aansluit op het klimaatbeheerssysteem van Radson”, zegt Plukaard. “Warmtepompen worden wel eens ondergedimensioneerd om kosten van een bouwproject te drukken. Soms kan een verkeerde warmtepomp torenhoge elektriciteitskosten met zich meebrengen voor de eindgebruiker. Wij staan voor een eerlijk advies, waarbij we nadrukkelijk aangeven of de gekozen warmtepomp in het comfortsysteem past of niet.”

Op onze nieuwsbrief abonneren

%d bloggers liken dit: