Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

Eind 2016 werd ruim 2% van de Nederlandse elektriciteit met zonnestroom opgewekt. Daar is in één jaar tijd 0,5% aan toegevoegd. Deze trend blijft doorzetten, zo voorspelt het Nationaal Solar Trendrapport 2017. De Tweede Kamer nam aan het einde van vorig jaar nog een motie aan voor behoud van de salderingsregeling. Dat moet zorgen voor een stabiel investeringsklimaat tot eind 2023. De sector verwacht daarom grote groei van zonnepanelen bij zowel de woningbouw (huur en koop) als industrie, maar heeft gelijktijdig zorgen over de kwaliteit ervan. Een voorzichtige meerderheid van de bevraagden is voorstander van verplichte keuringen van iedere zonne-energie installatie.

Twee wereldwijde experts op het gebied van de kwaliteit van zonnepanelen spreken hierover morgen tijdens de Solar Business Day, het jaarlijks kennisplatform van de zonne-energiesector. Jay Lin (internationaal erkend kwaliteitskenner) en Frank Niendorf (directeur Europa van de tweede grootste zonnepanelenproducent ter wereld Jinko Solar) gaan in op trends in kwaliteit en productie.

Het Solar Business Day congres duurt van 10.00 tot 16.30 uur en vindt plaats in Landgoed de Horst in Driebergen. Tijdens het congres wordt het trendrapport door Cindy van de Velde, directeur Vereniging Eigen Huis, uitgereikt aan Ed Nijpels, voorzitter voorgangscommissie Energieakkoord.

[related_post themes=”text”]