Viega heeft het leveringsprogramma uitgebreid met een verlengde muurplaat voor het Viega Smartpress leidingsysteem. De muurplaat vereenvoudigt niet alleen de afmontage van douche- en mengkranen maar zorgt ook voor een nettere afwerking met minder verbindingen in de muur. De plaat heeft aan de leidingzijde een persaansluiting met SC-Contur. De aansluiting voor de douche- of mengkraan is uitgevoerd in 16 mm x Rp ½.

Het komt regelmatig voor dat de aansluiting voor een douche- of mengkraan op de muur afgewerkt wordt met een muurplaat terwijl later pas de tegels worden gezet. Uit oogpunt van hygiëne wordt de muurkraan dan tijdelijk afgedopt met een stop die na het tegelen moet worden verwijderd. Als dan blijkt dat de uitsparing in de tegel voor de muurplaataansluiting net niet voldoende is, zijn extra werkzaamheden of het bijwerken van de tegel onvermijdelijk.

Er niet meer om heen
Dit kan worden voorkomen met de nieuwe verlengde muurplaat. Het onderdeel zorgt ervoor dat de tegelzetter letterlijk en figuurlijk niet om de aansluiting heen kan en voorkomt dat de stukadoor of tegelzetter de aansluiting onbedoeld wegwerken. Het aanhouden van kraanverlengstukken in verschillende maatuitvoeringen wordt hiermee overbodig.

Inkortfrees
Voor het afmonteren van de kraan wordt het deel van de muurplaat dat buiten de tegels steekt, afgekort met een speciale inkortfrees van Viega. Deze wordt op een boormachine gezet, waarna een spanenvanger op de inkortfrees wordt geplaatst. Deze frees voorkomt daarbij beschadiging van de binnendraad terwijl de spanenvanger een schone werkplek garandeert. Voor een torsievaste bevestiging van de muurplaat is deze voorzien van een driepuntsaansluiting. De lengte van de muurplaat bedraagt 70 mm.

Smartpress
De verlengde muurplaat is te combineren met het kunststof buisleidingsysteem Smartpress dat zich leent voor het installeren van onder meer drinkwaterinstallaties. De persaansluiting met het gecertificeerde SC-Contur zorgt ervoor dat abusievelijk niet vastgeperste fittingen onmiddellijk en betrouwbaar zichtbaar zijn.

Op onze nieuwsbrief abonneren