Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 105 seconden

Enige tijd geleden kondigden Ventilair al de komst van de nieuwe kunststof huls voor het Comair Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem aan.  Inmiddels is het systeem opnieuw uitgebreid met een geheel nieuwe component: de UNFDD verdeler en geluiddemper in één.

Deze geluiddempende verdeler van verzinkt plaatstaal wordt met behulp van bijvoorbeeld de Comair Isocomplus+ akoestisch en thermisch geïsoleerde luchtkanalen tussen de ventilatie-unit en het Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem geïnstalleerd.

 

De binnenzijde van de verdeler bestaat uit geluidabsorberend materiaal dat in combinatie met de toepassing van reflectietechniek voor een optimale demping van het ventilatorgeluid zorgt. Het stromingsgeluid in het systeem wordt dankzij de kunststof slang en de afgeronde vormen van de collectoren tot een minimum gereduceerd. Zo wordt met Uniflexplus+ een uitermate stil ventilatiesysteem geïnstalleerd. 

 

Bij het ontwikkelen van deze geluiddempende verdeler is vanzelfsprekend ook gedacht aan één van de andere belangrijke eigenschappen van het Uniflexplus+ systeem – flexibiliteit. De verdeler kan zowel tegen de wand als tegen het plafond gemonteerd worden. Alle bevestigingsmaterialen worden los bij de verdeler geleverd, zodat de precieze positie van de verdeler tijdens de installatie nog bepaald kan worden.  Bovendien zijn alle klikdelen voor aansluiting van de kanalen eenvoudig demonteerbaar en verplaatsbaar. Zo kunnen ze aan de onderzijde, voorzijde en linker en/of rechterzijde van de verdeler gemonteerd worden, voor een optimale flexibiliteit.

 

Uiteraard beschikken de aansluitingen van de UNFDD geluiddempende verdeler over het bijzondere kliksysteem, dat in twee klikken zorgt voor een luchtdichte verbinding tussen de verdeler en het kanaal. 

 

De UNFDD is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen: 

•             18xØ63mm

•             12xØ63mm

•             12xØ75mm

•             8xØ75mm

Met keuze uit tuit Ø125mm, Ø160mm of Ø180mm. 

Voor meer informatie: www.ventilairgroup.com