Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 101 seconden

Gedore tech4032bIn iedere werkplaats zijn ze te vinden: gereedschapwagens, die het mogelijk maken dat men alle benodigde gereedschappen en onderdelen altijd direct bij de hand heeft. Als geen ander weet gereedschappenfabrikant Gedore aan welke eisen zulke wagens tegenwoordig moeten voldoen. Recentelijk werd het programma daarom uitgebreid met een tweetal geheel nieuwe modellen – de verbeterde 2004 en 2005 – die zich zowel in het ontwerp als in de uiteindelijke uitvoering beslist weten te onderscheiden.

Opmerkelijk daarbij is allereerst dat men de basisafmetingen van deze professionele gereedschapwagens nog verder heeft vergroot. Zo bedragen de breedte en diepte bij beide nu respectievelijk 775 mm en 435 mm. In de praktijk betekent dit dat de gebruiker over een aanzienlijk royaler werkblad beschikt. Hierbij valt bovendien op te merken dat de bovenbladrand aan de kant van de laden wat lager is, zodat men hierop eenvoudiger een zwaar onderdeel neer kan leggen.

Naast de drie rechthoekige vakken voor kleine delen zijn de nieuwe gereedschapwagens uitgerust met twee handige spuitbushouders en acht speciale plekken waar schroevendraaiers ingestoken kunnen worden. Opvallend is verder dat alle vier de hoeken van deze geheel blauwe wagens voorzien zijn van degelijke rubber stootranden. Mede dankzij deze extra randen worden zware beschadigingen bij het ongewenst verrollen van de wagen voorkomen.

De plaatstalen constructie is zo afgewerkt dat er geen gevaarlijke scherpe randen voorkomen. De aangebrachte perforatie is volgens de Europese normen uitgevoerd. Het gereedschapwagenmodel 2004 beschikt aan de zijkant over een extra opbergruimte die met twee uitneembare lades voor kleine onderdelen uitgerust is. De deur die tot deze ruimte toegang geeft is afsluitbaar.

Deze verbeterde professionele gereedschapwagens zijn berekend op een veel zwaardere belasting dan tot nog toe gebruikelijk. Maar liefst meer dan 500 kg aan tools en attributen kan erin worden opgeborgen en gemakkelijk binnen handbereik worden gebracht. Dat is natuurlijk vooral te danken aan de robuuste constructie, compleet met extra stabiel onderstel en zware kogelgelagerde wielen. De stuurwielen aan de achterzijde maken de multifunctionele gereedschapwagen eenvoudig wendbaar; beide wielen zijn nu voorzien van een stop om de wagen geheel te blokkeren.

Voor meer informatie: www.technag.nl