Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 109 seconden

Orcon introduceert een balansventilatiesysteem voor de woningbouw. De HRC-350/450 MaxComfort maakt onderdeel uit van de HealthLine-serie balansventilatiesystemen met warmteterugwinning. Het energiegebruik is ten opzichte van de vorige generatie is tot 60% teruggebracht. Toegepast zijn een extra lange Recair Ultimate warmtewisselaar (560 mm), de nieuwste EBM-papst 3D scrolls met Radical waaiers en intelligente anemometertechnologie. Intelligente sensoren zorgen voor een automatische vraaggestuurde werking en een sterk isolerende EPP-behuizing voor minimaal intern drukverlies. De HRC-350/450 MaxComfort is verder voorzien van een modulerende 100% bypass module. De balancering van het systeem is tot 1% nauwkeurig.

Alle toegepaste technieken zorgen ervoor dat het geluid tot het absolute minimum wordt beperkt, aldus de fabrikant, terwijl het luchtvolume altijd exact aansluit op de aanwezige vraag. De geïntegreerde sensoren meten zeer nauwkeurig. Met behulp van de slimme elektronica regelen ze automatisch de verschillende scenario’s in de woning.

Direct anticiperen
Er zijn 3 vochtsensoren, 8 temperatuursensoren en 2 anemometersensoren geïntegreerd. Het toestel kent hierdoor exact de aanwezige wooncondities en kan hierdoor direct anticiperen. Het benodigde luchtvolume wordt direct geregeld in de beide motoren. Elke motor is voorzien van elektronica voor de volumeregeling. Hierdoor wordt een hoge nauwkeurigheid én hoge efficiency bereikt. Het toestel  is uit te breiden met meerdere Rf-sensoren en/of Rf-bedieningen, tot 20 stuks.

Eén model voor alle toepassingen
Dankzij 8 verschillende aansluitmogelijkheden zijn er 16 aansluitcombinaties mogelijk. Het toestel is zowel als linker- als rechteruitvoering geschikt. Bovendien is de HRC-350/450-MaxComfort geschikt voor zowel perilex als randaarde. Dit betekent letterlijk één model voor alle toepassingen. Alle belangrijke serviceonderdelen zijn gemakkelijk bereikbaar om te reinigen of te vervangen. Ook hoeft het toestel bij onderhoudswerkzaamheden niet van de wand gehaald te worden en kan er gewerkt worden met modules (bypass-module, preheater module en scroll module).

Enkele andere karakteristieken zijn:
-Capaciteit 350 m3/h of 450 m3/h bij 200Pa
-Thermische rendement >97% (NEN 5138) NL / meer dan 85% NBN EN308 BE
-Laag opgenomen vermogen, 22,7 Watt (60% 300 m3/h volgens NEN 5138) NL
-Filter indicatie
-Modern Dutch design
-Energielabel A+ met 1 luchtkwaliteitssensor.

Recyclebare materialen
Tijdens de ontwikkeling van de HRC-350/450-MaxComfort is gedacht aan de toepassing van zoveel mogelijk recyclebare materialen. Het complete assemblagewerk vindt plaats bij de sociale werkvoorzieningen in Nederland wat werk oplevert voor mensen met meer afstand tot de arbeidsmarkt.