Ventileren met WTW

Gepubliceerd op

Itho Daalderop gaf eind november een sneak preview aan een selecte groep klanten van haar nieuwe WTW-unit, de HRU 400. Het is een unit voor woningen en appartementen die een grotere capaciteit vragen. Het productengamma van de fabrikant op WTW-gebied is daarmee compleet. Op de VSK 2020 wordt deze unit, met een debiet van 400 m3/h bij 200 Pascal, voor het eerst aan het grote publiek getoond. Begin kwartaal 2 start de productie.

“Het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de nieuwe HRU 400 was een kwalitatief hoogwaardige WTW-unit voor een goede prijs”, vertelt Jimmy Onstenk, Category Manager Ventilation bij Itho Daalderop. “Met een rendement van 95,5%, een slimme opbouw van de unit en het gebruik van EPP als basisbestandsdeel zijn wij daarin geslaagd. Bovendien is het geluid van de unit naar de woning zeer laag: slechts 55 dB(A), op het werkpunt van 400 m3/h bij 100 Pascal.”

Plaatsingsgemak

Kenmerkend aan de WTW-unit is volgens Schut het installatie- en servicegemak. “Met een gewicht van 22,5 kg is het een licht toestel. Hij heeft unieke plaatsingsmogelijkheid direct op de grond. De voorgemonteerde droogsifon met flexibele aansluitslang kan zowel naar links of rechts gedraaid worden. De WTW-unit plaatsen, kanalen en condensslang monteren en stekker erin. Plaatsing van de unit op pootjes en aan de wand behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. De HRU 400 is smal van stuk met een breedte van slechts 58 cm. Het gemak wordt verder vertaald met één unit geschikt voor meerdere toepassingen.”

Drie behuizingsdelen

De WTW-unit is opgebouwd uit drie behuizingsdelen. Binnen de verschillende delen zijn alle onderdelen waar de HRU 400 uit opgebouwd is, goed te bereiken. Onderin de HRU 400 bevinden zich de warmtewisselaar en luchtfilters die via grote serviceopeningen bereikbaar zijn, wat het schoonmaken vereenvoudigt. De unit is verder voorzien van twee constant volumeventilatoren, waardoor het ventilatiedebiet altijd gegarandeerd wordt, aldus de fabrikant.

App en QR-code

Met een App maakt Itho Daalderop het inregelen van het ventilatiesysteem compleet. De installateur wordt stapsgewijs begeleid om de juiste luchtdebieten in te regelen per ruimte. Schut: “Uiteraard zijn door het scannen van de QR-code op het product alle productgegevens, zoals bijvoorbeeld handleidingen, garantieregistratie en veel gestelde vragen binnen handbereik. De modbus-aansluiting voor externe communicatie en een extra pulsteller ingang voor externe energiemeting maakt de HRU geschikt voor monitoring. Ook is de unit voorbereid op toekomstige ontwikkeling met betrekking tot de mogelijkheid voor zonering. Kortom, de HRU 400 voldoet aan alle eisen van nu en de toekomst waarmee er op een energiezuinige en comfortabele manier woningen geventileerd kunnen worden.” 

Op onze nieuwsbrief abonneren

%d bloggers liken dit: