Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 93 seconden

Brink Climate Systems laat op de ISH in Frankfurt am Main een efficiënter, stiller en energiezuiniger ventilatietoestel zien, samen met nieuwe systeemmodules voor het bevochtigen en reinigen van ventilatielucht en een module om met ventilatielucht te verwarmen of koelen. Het betreft de Flair 325, opvolger van de Renovent Excellent. Het ventilatietoestel met warmteterugwinning is een nieuwe ontwikkeling. Op de beurs wordt het eerste toestel van de reeks, met een capaciteit van 325 m3/h, tentoongesteld.

Nieuw is ook de luchtbevochtiger Evap. Dit is een systeemmodule voor in het ventilatiekanaal. Het toestel brengt de relatieve luchtvochtigheid van verse ventilatielucht naar een niveau dat zorgt voor een comfortabele luchtvochtigheid in huis in koude periodes, aldus de fabrikant. Eveneens nieuw is de systeemmodule Pure induct, die door middel van een ionisatieproces de kleinste stofdeeltjes uit de verse ventilatielucht verwijdert en zo voor een nog schonere en gezondere binnenlucht zorgt. Net als de Evap wordt de Pure induct achter het ventilatietoestel in het systeem gemonteerd. Een derde nieuwe systeemmodule is de Air Comfort, waarmee de toegevoerde ventilatielucht wordt naverwarmd of nagekoeld en het toestel zo voor meer comfort zorgt. De Air Comfort is compact en kan direct onder een ventilatietoestel worden geplaatst.

Brink laat in Frankfurt ook zijn eerder aangekondigde Air 70 zien, een stil decentraal ventilatietoestel dat geen kanalensysteem behoeft: verse buitenlucht komt binnen met een capaciteit van maximaal 70 m3/h via een buis die door de gevel steekt. Tegelijkertijd wordt via hetzelfde toestel verbruikte binnenlucht afgevoerd en wordt de warmte in de warmtewisselaar teruggewonnen. De Air 70 is de ideale ventilatieoplossing van op zichzelf staande ruimten.

Op de beurs toont Brink ook een aanvulling op de hoog rendement ventilatietoestellen met warmteterugwinning uit de Renovent Sky-serie. De nieuwe variant heeft een capaciteit van 200 m3/h en wordt aan het plafond of op de wand gemonteerd.

Brink staat in hal 11.1, stand C29.

[related_post themes=”text”]