Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 73 seconden

AmigoRanch_afzuigunitsIn opdracht van Vastgoed Partners heeft Mark Climate Technology een Airstream CFX geleverd voor de klimaatbeheersing van Steakhouse Amigo Ranch in Veendam, gebouwd door aannemersbedrijf Koen Meijer. De Mark Airstream CFX 6400 is voorzien van een aluminium tegenstroomplatenwisselaar met een hoog rendement van 90% voor het terugwinnen van de afgevoerde warmte. De als buitenopstelling geleverde unit heeft een luchtopbrengst van 6400 m3/h. Het gehele restaurant, met een oppervlak van 600 m2, wordt hiermee voorzien van de benodigde ventilatie, zonder dat dit extra verwarmingsenergie kost. Voor de basisverwarming heeft men gekozen voor radiatoren. Daarnaast zijn er 3 Mark afzuigunits geïnstalleerd, elk met een luchtopbrengst van 4000 m3/h, voor de afzuiging van de keuken.

De warmteterugwin-unit is voorzien van een regeling, die de gehele unit stuurt op basis van druk en daarnaast per ruimte ventileert op basis van CO2. De regeling is voor de klant in te stellen via de PC of bijgeleverde afstandsbediening. De geïnstalleerde unit is RLT A+ gecertificeerd en voldoet aan de huidige en toekomstige Europese eisen van de EU1253/2014. Daarnaast kan door toepassing van deze wtw-unit de eindgebruiker in aanmerking komen voor de EIA regeling.

Steakhouse Amigo Ranch heeft 25 april jl. haar deuren geopend in Veendam. In totaal biedt het restaurant plek aan 450 gasten.

Mark Climate Technology richt zich sinds 1945 op de klimaatbeheersing in de breedste zin van het woord: luchtverwarming, stralingsverwarming, ventilatie- en recirculatieapparatuur, luchtbehandeling en warmteterugwinning. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Ierland, Polen en Roemenië.

[related_post themes=”text”]