In Serviceresidentie Frankenstate in Bergen zijn 90 Green Energy Smartboilers van Itho Daalderop geplaatst met een lease/koop-constructie. De boilers zijn geplaatst als onderdeel van een groot renovatie- en verduurzamingsproject, waarbij een collectieve warmwaterinstallatie wordt aangepast naar een individuele warmwaterinstallatie.

De geplaatste boilers zorgen voor de warmwatervoorziening van de appartementen. Ze zorgen voor een energiezuinige warmwateropwekking door rekening te houden met het tapgedrag van de bewoners. Daarnaast zijn de boilers beschikbaar voor de energiemarkt. Bij overcapaciteit, die ontstaat door wind- en zonne-energie, kunnen de boilers ingeschakeld worden om de onbalans op het elektriciteitsnet te verhelpen.

Na 5 jaar wordt de bewoner eigenaar van de boiler. De lease-koop-constructie is van Abel & Co. DOZ Energieregie BV is als adviseur bij het project betrokken.

Van het project is ook een video gemaakt. In deze video komen de VVE, adviseur, installateur en een bewoner aan het woord over hoe ze tot hun keuze zijn gekomen en wat de eerste ervaringen zijn.

Op onze nieuwsbrief abonneren