Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

Adviesbureau Witteveen+Bos heeft haar kantoor grondige laten renoveren. Het pand uit 1975 is van label E naar A+++ gegaan. Deventer burgemeester Andries Heidema opende het vernieuwde kantoorpand samen met Karin Sluis, algemeen directeur van Witteveen+Bos. Het gebouw is nu gasloos, terwijl eerder 55.000m3 gas per jaar werd verbruikt.

De verduurzaming van het kantoor schuilt in meerdere kenmerken: ten eerste in de innovatieve TripleAqua-warmtepomp die de warmte die vrijkomt bij koeling gebruikt om te verwarmen, met interne warmte- en koudebuffers. Daarnaast liggen op het dak van het pand 326 zonnepanelen, die in een jaar ongeveer 66.000 kWh opwekken. Het resultaat is een bijna-energieneutraal gebouw, voorbereid op de eisen uit het Energieakkoord.

Denkkracht
Algemeen directeur van Witteveen+Bos Karin Sluis: “Ik ben er trots op dat we deze resultaten hebben bereikt en dat we dit gedaan hebben met de expertise van onze eigen collega’s. Het gebouw is echt een toonbeeld van wat er op dit moment mogelijk is als je een oud kantoor wil vernieuwen en we gebruiken het graag als visitekaartje van duurzame en innovatieve kantoorhuisvesting.” Ter gelegenheid van de opening van het gerenoveerde kantoor en als dank aan de stad die Witteveen+Bos een goede vestigingsplaats biedt, biedt Witteveen+Bos de inwoners van Deventer denkkracht aan, om samen met stakeholders uit de gemeente een begin te maken met het ontrafelen van de energietransitie en de gevolgen voor de stad.