Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 117 seconden

vaillant-coBijna de helft van de ongevallen gebeurt met een moderne en goed onderhouden cv-installatie. Dat bleek vorig jaar uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. De raad riep daarom fabrikanten van cv-ketels op om hun producten veiliger te maken. Met de introductie van de ecoTEC exclusive met ingebouwde CO-sensor, geeft Vaillant gehoor aan dit advies. De ecoTEC exclusive van Vaillant is een doorontwikkeling van de huidige, moderne cv-ketel en focust zich op de veiligheid in huis.

Uit het rapport van de Onderzoeksraad blijkt dat zelfs periodiek onderhoud aan moderne installaties niet voldoende bescherming biedt tegen koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast wijst het onderzoek uit dat ook losse koolmonoxidemelders vaak niet doen waarvoor ze bedoeld zijn. Vaillant ontwikkelde een cv-ketel met geïntegreerde CO-sensor die de ketel uitschakelt zodra de CO-concentratie in de verbrandingsgassen te hoog wordt.

Naast veilig is de ecoTEC exclusive ook een zeer duurzame hr-combiketel, aldus de fabrikant. De ketel beschikt over het Green iQ-label dat deel uitmaakt van Vaillants nieuwe, milieuvriendelijke en slimme productlijn met hoge duurzaamheidscriteria. Tevens heeft de ketel in combinatie met een vSMART-slimme thermostaat een A+label voor verwarming. De ecoTEC exclusive levert ruim 16, 20 of 22 liter warm water per minuut, afhankelijk van de warmwaterbehoefte en de gekozen capaciteit. Het modulatiebereik is 1:10.

Ronald Mazurel, productmarketeer bij Vaillant: “De hoeveelheid koolmonoxideongevallen met cv-installaties wordt volgens de Onderzoeksraad onderschat. Men verwacht vaak dat het alleen de oude geisers of slecht onderhouden toestellen zijn, die veel koolmonoxide produceren, maar het gebeurt ook met moderne en goed onderhouden installaties. Bij Vaillant staat veiligheid voorop. Daarom is de ecoTEC exclusive met Green iQ-label niet alleen comfortabel en efficiënt, maar ook extreem veilig. En dat is precies wat mensen van een top hr-combiketel mogen verwachten. Met deze ketel, die is uitgerust met de beste en nieuwste technieken, weten consumenten zeker dat ze honderd procent betrouwbaarheid in huis halen. Om de veiligheid in huis daarnaast nog meer te vergroten, benadrukt Vaillant het installeren van een concentrisch rookgasafvoerkanaal. Bij Vaillant adviseren we dan ook om dit altijd na te vragen bij de installateur.”

De ecoTEC exclusive is verkrijgbaar via Vaillant. Consumenten kunnen daar direct de nieuwe ecoTEC exclusive bestellen, met installatie door een door Vaillant geselecteerde installateur. De cv-ketel is leverbaar in drie modellen.

Bekijk ook het videopersbericht met aanbevelingen van Vaillant en Uneto-VNI om cv-ketels veiliger te maken.

[related_post themes=”text”]