Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 88 seconden

laboratorium-culozUTC Climate, Controls & Security heeft zijn ‘Center of Excellence voor luchtbehandeling en binnenluchtkwaliteit’ officieel geopend in Culoz, Ain, Frankrijk. Het centrum omvat twee faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling en een testlaboratorium, die zijn toegespitst op productinnovatie om de ontwikkelingstermijn van nieuwe producten te verkorten en de energieprestaties en het gebruikscomfort te verhogen. Het is UTC’s tweede verwarmings-, ventilatie- en airconditioningscenter (HVAC) in de regio. Het centrum in Montluel richt zich op de innovatie en productie van koelmachines, met speciale aandacht voor de nieuwste generatie milieuvriendelijke koudemiddelen.

Na de overname van CIAT in 2015, heeft UTC Climate, Controls & Security meer dan 40 miljoen dollar geïnvesteerd in de faciliteiten in Culoz en Montluel om zijn klanten een nog ruimer productportfolio en de meest innovatieve oplossingen te kunnen bieden voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

“De overname van CIAT was een strategische zet die ons niet alleen in staat stelde onze reeks verwarmings-, ventilatie- en airconditioningssystemen te versterken, maar ook onze competitiviteit en innovatiecapaciteit te vergroten”, aldus Didier Da Costa, president, HVAC Europe, UTC Climate, Controls & Security. “Wij hebben aanzienlijk geïnvesteerd in de sites van Culoz en Montluel waardoor ze zijn uitgegroeid tot complementaire productie- en designsites die garant staan voor een verdere verbetering van onze producten en een verhoogde dienstverlening aan onze klanten.”

Recentelijk ondergingen beide Centers of Excellence de nodige industriële transformaties om UTC’s streven naar duurzame innovatie te ondersteunen. “Bij de transformatie van de site werd in grote mate rekening gehouden met de impact op het milieu. Een verwarmingssysteem met houtverwarmingsketels zorgt er onder andere voor dat we geen fossiele energie meer verbruiken,” zegt Da Costa. “Het waterverbruik op de site werd ook met 40% teruggedrongen en 75% van het afval wordt gerecycleerd.” 

[related_post themes=”text”]