Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

EMCS versie 3.0Stabiplan lanceert de EMCS versie 3.0. Deze versie bevat inhoudelijke updates ten opzichte van versie 2.1. Zo sluit deze versie onder andere aan op de RVB norm, ETIM RT en zijn parameters opgenomen die de oorspronkelijke Revit rekenfunctionaliteit ondersteunen. De European MEPcontent Standard (EMCS) is opgesteld door Stabiplan met het doel om MEP engineers in heel Europa een uniforme standaard te bieden. Marnix Leune, business process manager, vertelt over de behoefte aan een standaard document wat tegelijk Stabiplans visie voor de toekomst is: “Wij willen helderheid scheppen binnen alle Europese normen die beschikbaar zijn. Door een uniforme standaard te maken, bieden wij duidelijkheid voor de Europese MEP engineers.”

Versie 3.0 is tot stand gekomen met de inbreng van ruim 15 meelezers uit de breedte van de branche. Deze meelezers zijn werkzaam bij grote fabrikanten zoals Grundfos en Victaulic, maar ook bij installatiebedrijven zoals Croonwolter&dros en TBI. Standaarden moeten zich bewijzen in de praktijk, daarom was deze praktische feedback zeer waardevol, aldus de leverancier.

Veel fabrikanten onderkennen de waarde van uniforme content en publiceren daarom op MEPcontent. Op MEPcontent, BIM bibliotheek voor MEP-engineers, is onder andere content te vinden van ABB, Dyka, OBO Bettermann en Mitsubishi.

[related_post themes=”text”]