Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 112 seconden

Op donderdag 21 juni organiseert KNX Nederland de tweede netwerkbijeenkomst van het jaar. Het event start om 13.30 uur en vindt plaats bij evenementenlocatie Inn Style in Maarssen. Deze netwerkdag is bedoeld voor alle KNX Professionals die hun kennis over woning- en gebouwautomatisering, specifiek over KNX en de koppeling met Internet of Things (IoT), up-to-date willen brengen. De belangrijkste ontwikkelingen rondom KNX en IoT worden gepresenteerd en ook komen de innovaties aan bod die in maart jongstleden op Light+Building in Frankfurt zijn gelanceerd. Eén van die belangrijke innovaties die de KNX Association in maart lanceerde, is de koppeling tussen KNX en Internet of Things. Maar de KNX Assocation presenteerde ook de nieuwe beveiligingsconcepten KNX Data Secure en KNX IP Secure en de nieuwe programmeertool ETS Inside. Met ETS Inside kunnen ook installateurs met minder ervaring in woning- en gebouwautomatisering installaties programmeren. Deze tool komt in oktober 2016 beschikbaar.

Key-note spreker op 21 juni is Joost Demarest, CTO van de internationale KNX Association. Hij geeft zijn visie namens KNX op Internet of Things. Daarnaast nodigt KNX Nederland enkele andere inspirerende specialisten uit die meer kunnen vertellen over IoT en de koppeling met woning- en gebouwautomatisering.

De koppeling tussen KNX en het internet neemt een grote vlucht en verschillende innovaties verschijnen al op de markt. Tijdens de bijeenkomst demonstreren marktpartijen hoe je KNX en internet kunt combineren, zoals het bedienen van een KNX-installatie met de iWatch, of het uitvoeren van commando’s via je stem of zelfs via augmented reality. Ook zijn er koppelingen naar innovatieve, op internet gebaseerde systemen als Sonos of Hue lampen. Tijdens de netwerkbijeenkomst zullen verschillende deskundigen presentaties geven maar ook korte demonstraties van enkele van deze spannende innovaties.

Een derde onderdeel van de netwerkbijeenkomst zijn speeddates met Nederlandse KNX-fabrikanten en Technology Partners. In pitches van maximaal 10 minuten presenteren zij een innovatie die zij recent hebben gelanceerd; vaak was dat in maart op de beurs Light+Building. De nieuwe producten zijn bij deze speeddates te bekijken, en uiteraard is het mogelijk om de fabrikanten en Technology Partners vragen te stellen.

Deze KNX-bijeenkomst wordt afgesloten met een ‘netwerkbarbecue’ met uitzicht over de Maarsseveense Plassen. Aanmelden kan via info@knx.nl of via het aanmeldformulier dat vanaf 23 mei op www.knx-professionals staat.

[related_post themes=”text”]