Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 89 seconden

DWA gaat het ontwerp van de technische installaties verzorgen van het nieuwe Global Foods Innovation Centre dat Unilever op de campus van de Universiteit van Wageningen laat bouwen. Het pand met hoge BREEAM-ambities sluit aan op de circulaire economie en opent naar verwachting medio 2019 haar deuren. Het betreft een moderne faciliteit voor gezonde en duurzame voedingsinnovaties. Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis neemt het projectmanagement voor haar rekening.

Het Global Foods Innovation Centre van 18.000 m2 bestaat uit een Pilot Plant, een Food & Customer Experience en twee verdiepingen met kantoren en laboratoria. In de Pilot Plant, een mini-fabriek, vindt de proefproductie van nieuwe producten in beperkte volumes plaats. Deze Pilot Plant is verbonden met de Food & Customer Experience, waar in diverse testkeukens dagelijks geëxperimenteerd wordt met innovatieve ingrediënten en recepten voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Medewerkers, experts, studenten en consumenten kunnen hier of in de concept store kennismaken met deze innovaties en hun bevindingen delen. Onder het gehele pand is een parkeergarage gesitueerd die voor zowel de medewerkers van Unilever als voor de Universiteit van Wageningen toegankelijk is.

Het Global Foods Innovation Centre ambieert bij oplevering te voldoen aan de hoge BREEAM-norm en circulaire economie principes. Door diverse innovatieve technieken en een geraffineerde indeling die beweging en ontmoeting stimuleert, draagt het Global Foods Innovation Centre bij aan de gezondheid en het welzijn van de gebruikers.

“Gezien de hoge ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid, is dit een project dat uitstekend bij DWA past. Wij kijken ernaar uit om samen met de andere bouwpartners een gebouw te realiseren waarin de gebruikers graag verblijven en optimaal kunnen presteren“, aldus Arie Huisman, managing partner DWA.

Voor de ontwikkeling en realisatie van dit gebouw koos Unilever voor bouwconcern Dura Vermeer en Paul de Ruiter Architects.