Unica heeft zich versterkt met Boele Fire Protection, gespecialiseerd in watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties. De overname betekent een verdieping van de gespecialiseerde activiteiten op het gebied van brandveiligheid, waarin Unica met het bedrijf Unica Fire Safety al actief is.

De overname past in de strategie van Unica om de expertise en het portfolio van de gespecialiseerde activiteiten te verdiepen. Vorige week maakte de technisch dienstverlener in dat kader nog de acquisitie van Dotwood bekend, waarmee de ICT-positionering werd versterkt. In voorgaande jaren werden ook de activiteiten op het gebied van security, industrie en energie uitgebreid, door middel van de overnames van respectievelijk Nsecure (2017), Pro-Fa Automation (2017) en Hellemans Consultancy (2015). Met Boele Fire Protection volgt nu een versterking van de specialisatie op het gebied van brandbeveiliging.

Landelijk actief familiebedrijf
Boele Fire Protection is gespecialiseerd in watervoorzieningen en sprinklerpompsets. De onderneming richt zich op nieuwbouw, vervanging, onderhoud, verhuur en renovatie van sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen en is daarmee een leverancier voor installateurs van brandveiligheidsinstallaties zoals Unica. Boele Fire Protection is de enige onderneming in Nederland die met producten en diensten uit het eigen leveringsprogramma een complete watervoorziening ten behoeve van brandbeveiliging in eigen beheer kan bouwen. Het familiebedrijf telt ruim 25 werknemers en is landelijk actief vanuit het kantoor in Ede. Boele Fire Protection blijft vanuit dat kantoor zelfstandig en onder eigen naam opereren en alle werkzaamheden voor zijn klanten voortzetten.

Steeds strengere regelgeving
Unica is al langere tijd actief op het gebied van brandveiligheid met het bedrijf Unica Fire Safety, dat is uitgegroeid tot een top-5 speler in de markt met circa 200 medewerkers. De expertise en producten en diensten van Boele Fire Protection zorgen voor een verbreding en verdieping van de kennis van brandveiligheid en een verdere uitbreiding van het dienstenpakket. Samen denken de bedrijven nog beter te kunnen inspelen op de steeds strenger wordende regelgeving omtrent brandveiligheidsinstallaties. Veranderingen in de regelgeving zorgen bijvoorbeeld voor kansen om sprinklerinstallaties te verduurzamen en leggen een grotere focus op kwaliteitswaarborging. Boele Fire Protection brengt tevens extra kennis en expertise waarmee Unica zijn beheer- en onderhoudswerkzaamheden nog beter kan afstemmen op de klantbehoefte.

Volgende fase van groei
Peter Boele, directeur van Boele Fire Protection, licht toe: “De acquisitie door Unica maakt voor Boele Fire Protection een volgende fase van groei mogelijk. Het netwerk dat we hiermee bereiken biedt ons een scala aan nieuwe mogelijkheden om opdrachtgevers nog beter bij brandveiligheidsvraagstukken te kunnen ondersteunen. Voor ons is het essentieel dat wij na de overname onze onafhankelijke positie in de markt kunnen behouden. De samenwerking met Unica biedt ons de kracht van een grotere organisatie, maar ook de zelfstandigheid en flexibiliteit die voor onze klanten belangrijk is.” Boele Fire Protection blijft onder eigen naam en vanuit het eigen kantoor in Ede alle klanten bedienen, zoals ook bedrijven als Regel Partners, Hellemans Consultancy en Nsecure, die in de afgelopen jaren onderdeel werden van Unica, hun zelfstandigheid hebben behouden.

Verdieping van de specialisatie
John Quist, CEO van Unica, licht toe: “De acquisitie van Boele Fire Protection past in onze filosofie om onze klanten integrale dienstverlening te bieden. Met de expertise en producten en diensten van Boele Fire Protection kunnen we hen op het gebied van brandveiligheid meer toegevoegde waarde bieden. Het bedrijf staat voor kwaliteit en heeft een uitstekende reputatie in de markt, wat voor ons erg waardevol is.”

Tom Verschoor, directeur van Unica Fire Safety, ziet uit naar de samenwerking: “De overname van Boele Fire Protection geeft ons toegang tot kennis en onderscheidende producten die onze dienstverlening verder verbreden. De samenwerking stelt ons in staat om de complete installatieketen voor brandveiligheidsinstallaties voor met name sprinkler in eigen beheer te verzorgen en om onze klanten een centrale plek van expertise te kunnen bieden.”