Technisch dienstverlener Unica neemt Numan & Kant uit Strijen over. Numan & Kant is een productonafhankelijk aanbieder van oplossingen voor meet- en regeltechniek en verzorgt totaalprojecten voor klimaatinstallaties in gebouwen. Met de overname wil Unica zijn positie op het gebied van building intelligence versterken, zowel in kennis en capaciteit als in regionale aanwezigheid.

Numan & Kant bedient diverse klanten in de gezondheidszorg, hoger onderwijs, real estate en research. Het bedrijf heeft meer dan 50 medewerkers en als productonafhankelijk aanbieder van totaalprojecten veel ervaring met verschillende gebouwen. Numan & Kant werkt zowel voor eindgebruikers als in opdracht van branchegenoten. Net als enkele andere bedrijven in het Unica-netwerk blijft Numan & Kant onafhankelijk en onder eigen naam opereren. En behoudt het zijn eigen kantoor in Strijen.

Unica Building Intelligence
Na de overname wordt Numan & Kant onderdeel van het cluster Unica Building Intelligence. Binnen dit cluster heeft Unica met de bedrijven Unica Building Automation en Regel Partners al veel kennis van meet- en regeltechniek en gebouwintelligentie in huis. Met Numan & Kant wordt de kennis en capaciteit van dit cluster uitgebreid en worden verschillende gerenommeerde klanten aan het portfolio toegevoegd. Bovendien is het cluster met Numan & Kant ook sterker vertegenwoordigd in Zuidwest-Nederland, waar Unica met zijn building intelligence activiteiten nog minder aanwezigheid kent.

Complementair
Unica-CEO John Quist is blij met de acquisitie van Numan & Kant. “De intelligentie in de gebouwde omgeving neemt in snel tempo toe, dus we zien een toenemende vraag naar dienstverlening in meet- en regeltechniek. Operationeel sluit Numan & Kant uitstekend aan bij Unica. Het bedrijf is vooruitstrevend, werkt merkonafhankelijk en is complementair aan het portfolio van de andere bedrijven in het cluster Unica Building Intelligence. Numan & Kant wordt geleid door twee rasechte ondernemers, dus ook qua ambitie en ondernemerschap past het uitstekend bij Unica.”

Volgende groeifase
Die ondernemers zijn Paul Numan en André Kant. De naamgevers bouwden sinds de oprichting begin deze eeuw het bedrijf uit tot een top 3-speler in haar (niche)markt en een gerespecteerde naam als specialist in meet-en regeltechniek. Zij willen met hun bedrijf de volgende groeifase ingaan, als onderdeel van een totaalaanbieder in technische dienstverlening. “De vraag naar ons specialisme is groeiende, maar er is ook steeds meer integratie met andere gebouwgebonden installaties nodig. Unica heeft deze disciplines in huis, dus als onderdeel van Unica kan Numan & Kant een breder en hoogwaardiger dienstenpakket aanbieden aan klanten. Wij gaan de volgende groeifase van ons bedrijf in en doen dat graag samen met een partij met meer slagkracht, die we in Unica hebben gevonden”, lichten Paul Numan en André Kant toe. Beiden blijven aan als directeur van het bedrijf en krijgen dezelfde vrijheden en verantwoordelijkheden als de vestigingsdirecteuren van Unica.

Vijfde overname
De overname van Numan & Kant is de vijfde acquisitie van Unica in de afgelopen anderhalf jaar. Sinds december 2018 werden de bedrijven Dotwood (cluster ICT Solutions), Boele Fire Protection (cluster Fire Safety), Brainpact (cluster Industry Solutions) en Synto (cluster Building Services) ook onderdeel van het Unica-netwerk van bedrijven. In het lopende jaar verwacht Unica nog meer overnames te doen, zowel ter verdere versterking van gespecialiseerde activiteiten als in de vorm van verdere uitbreiding om de regionale aanwezigheid te versterken.

Foto: vlnr Bert Moser (CFO Unica)- John Quist (CEO Unica)- André Kant en Paul Numan

Op onze nieuwsbrief abonneren