Unica gaat 150 zorglocaties legionellaveilig maken

Gepubliceerd op

Unica Building Services gaat de drinkwaterveiligheid verzorgen bij de Rotterdamse zorginstelling Pameijer. Binnen de overeenkomst  gaan het Inspectie en Beheerteam van Unica Rotterdam en Pameijer de komende tijd nauw samenwerken om de ruim 150 locaties van Pameijer volledig legionellaproof te houden.

Unica neemt per 1 januari 2019 voor al deze locaties de zorg voor veilig en schoon drinkwater van Pameijer over. Het gaat hier om zowel prioritaire instellingen, waarbij het risico op besmetting hoog is, als niet-prioritaire (zorgplicht) locaties. Unica start met het beoordelen van de kwaliteit en veiligheid van alle huidige installaties en stelt voor de prioritaire installaties een risicoanalyse en beheersplan op. Daarnaast zorgt het bedrijf voor de periodieke beheersmaatregelen, controles en advies bij technische aanpassingen. Belangrijk doel van de samenwerking is de beheerstaken op het gebied van legionellapreventie voor de lokale (zorg)medewerkers te minimaliseren.

Duurzaam partnership
André van der Veen, Directeur Unica Building Services Rotterdam, zegt over de samenwerking: “Ik ben blij dat we Pameijer mogen ondersteunen bij deze belangrijke zorgplicht. Wij hebben Pameijer leren kennen als een partij die goed bij ons past qua bedrijfsfilosofie en DNA. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit een duurzaam partnership wordt waarin we samen verder werken aan veilig en schoon drinkwater voor Pameijer en haar cliënten.”

Over Pameijer
Pameijer ondersteunt mensen voor wie meedoen in de samenleving lastig is. Vanuit 150 woonvormen, buurtcirkels, werkplekken en ontwikkelcentra helpt Pameijer kwetsbare mensen met psychosociale, psychiatrische problemen of een (licht) verstandelijke beperking bij opgroeien, opvoeden, wonen, werken, vrije tijd en sociale contacten. Bij Pameijer zijn ruim 2.400 medewerkers in dienst en wordt maandelijks aan 6.000 cliënten zorg verleend.