Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 62 seconden

De Vakgroep Klimaat- en Duurzame Techniek (VKD) van Uneto-VNI organiseert op donderdag 9 juni a.s. een bijeenkomst over drie actuele onderwerpen. Wil van Ophem van KvINL zal zijn visie geven op het kwaliteitsbeleid in de toekomst. Het systeemlabel en de door Uneto-VNI ontwikkelde systeemlabelcalculator wordt door Marco van der Helm van de branchevereniging onder de loep genomen. En Rimme van der Ree van Samsung geeft een verdiepingssessie over lucht/water warmtepompen. Aansluitend is er een buffet Locatie is het Van der Valk hotel in Breukelen. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 uur tot 20.00 uur

De Vakgroep Klimaat- en Duurzame Techniek (VKD) vertegenwoordigt bedrijven die zich bezighouden met klimaatinstallaties en duurzame energiesystemen. Het vakgebied omvat uiteenlopende installaties, zoals warmtepompen, ventilatie, zonneboilers, micro-wkk en airconditioning. Op al deze terreinen gaan de ontwikkelingen snel. Duurzame energiesystemen staan sterk in de belangstelling. Ondanks beperkte subsidies zijn er bijvoorbeeld steeds meer gebruikers van zonne-energie, voor zowel elektriciteit (PV-systeem) als warmte (zonneboiler). De vakgroep zet zich in voor de toepassing van deze systemen.

De vakgroep ontwikkelt methoden en instrumenten waarmee de leden zich in de markt kunnen onderscheiden. Praktische toepasbaarheid voor de installateur staat centraal. Daarbij fungeert de vakgroep ook als aanspreekpunt voor externe partijen, zoals fabrikanten, opleidingsinstituten en bouwpartners.

[related_post themes=”text”]