Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

Het online warenhuis wehkamp.nl is inmiddels begonnen met de realisatie van het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld. wehkamp.nl wil hiermee inspelen op de groeiende voorkeur van de consument om producten online te kopen, zij verwacht dit te realiseren met haar nieuwe ultramoderne DC. Naast de detailengineering en de realisatie van de HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning), zorgt Cofely voor een beter leefklimaat.

 

 Om haar duurzaamheidsdoelstellingen te halen hebben WDP, de gebouweigenaar, en wehkamp.nl gekozen voor de toepassing van de duurzaamheidssystematiek Breeam-NL nieuwbouw classificatie ‘very good’. Dit is vertaald door Encon naar een technisch programma van eisen. Het Breeam-certificaat wordt onder andere bereikt door de toepassing van een warmtekoudeopslag, een energiemanagementsysteem, drinkwater besparende maatregelen en de toepassing van warmteopwekking met een lage NOx emissie. Het Beeam-certificaat borgt daarnaast een gezond leef- en verblijfsklimaat voor de werknemer van wehkamp.nl. Daarnaast is de snelle realisatie uniek in dit traject.

 

Cofely ondersteunt alle duurzaamheidsdoelen en is in het Breeam traject verantwoordelijk voor de detailengineering en de realisatie van de HVAC-systemen. Daarnaast zorgt zij ook voor een goed binnenklimaat voor de medewerkers van het nieuwe distributiecentrum door bijvoorbeeld te regelen dat de installaties een laag geluidsniveau hebben of dat er individuele temperatuurregelingen geïnstalleerd worden. Cofely is erg trots dat zij een belangrijke bijdrage kan leveren aan wehkamp.nl en WDP in de bouw van het grootste geautomatiseerde distributiecentrum ter wereld.

Voor meer informatie: www.wehkamp.nl en www.cofely-gdfsuez.nl