Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 88 seconden

Je kunt er als installateur natuurlijk niet meer omheen: met het oog op de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid, zal iedereen uiteindelijke duurzame producten moeten gaan installeren. En pv-panelen horen daar gewoon bij. Natuurlijk is de toepassing ervan inmiddels (bijna) gemeengoed geworden, maar lang niet elke installateur wil zijn vingers hieraan branden.

Karel is echter geen man met watervrees. Als er geld te verdienen valt, is het wat hem betreft al snel goed. Om die reden reisde hij een aantal weken geleden af naar de Solar Solutions beurs. Hij wilde weleens met eigen ogen zien wat die panelen nou allemaal konden en vooral of het installeren ervan een beetje te doen zou zijn. Hij kwam dus eigenlijk om iets op te steken maar had, tot zijn verbazing, al snel door dat die Solar jongens het helemaal verkeerd aanpakken. Rekensoftware voor de ideale positionering van de panelen op het dak t.o.v. de zon, mountingsystemen om de panelen rotsvast te leggen. Nee, dat zijn toch echt slecht doordachte oplossingen van die zonnegasten. Elke idioot weet dat de zon opkomt in het oosten en ondergaat in het westen. En daar moet je juist gebruik van maken. Niks geen mounting systemen of panelen integreren in je dak. Flexibiliteit om het optimale rendement uit je duurzame oplossing te halen. Zo valt de meeste winst te behalen en niet anders. 

’s Avonds thuis had Karel direct zijn eerste (en enige) schets gemaakt van een ultra flexibel pv-systeem. Enkele dagen later belde er al een klant op die “wel iets wilde met pv”. Binnen no-time kon deze bewoner genieten van een bijna energieneutraal huis. Naar de sportschool hoeft de trotse klant niet meer. Zo’n rolsteiger de hele dag rond je huis rijden is immers best wel inspannend!