Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden

the-dutch-mountainsBij Brainport Eindhoven komt in 2020 het ultra circulaire gebouw The Dutch Mountains te staan. Een slim ‘service-ecosysteem’ wordt momenteel ontwikkeld om hier de ideale woon-, werk- en verblijfsomgeving te creëren. Het gebouw moet in staat zijn met de tijd te veranderen en beter te worden, door updates en upgrades en misschien zelfs af en toe een downgrade. Licht, warmte, voedsel, meubilair, installaties, gevels en grond: in het systeem van The Dutch Mountains zijn het allemaal diensten.

“Dit gebouw wordt anders dan anders. Het krijgt een totaal nieuwe invulling, het is een andere manier van gebouwtechniek”, zegt Jacco Saaman, verantwoordelijk voor Business Development en Innovatie bij technisch dienstverlener Spie, dat bij het project betrokken is. “Het gebouw ontwikkelt zich op basis van de beleving, haar gebruikers en de installaties.”

The Dutch Mountains moet het concentratiepunt van Brainport Eindhoven worden. Door de toepassing van allerlei regionale hightech innovaties moet het symbool staan voor wat de slimste regio ter wereld wordt genoemd, aldus de initiatiefnemers.

Eén daarvan is Lennart Graaff van BLOC: “Tot medio 2017 wordt gewerkt aan een functioneel ontwerp van het diensten-ecosysteem dat straks door de gebruiker ervaren wordt, een architectonisch ontwerp en het exploitatie-en organisatiemodel dat het mogelijk maakt dat het gebouw met de tijd beter wordt. Parallel daaraan wordt het Brainport Experience Concept ontwikkeld en een technologiescan uitgevoerd waarbij in wordt in beeld gebracht welke innovaties bij kunnen dragen aan de doelen van The Dutch Mountains en toepasbaar zijn in het gebouw. Medio 2017 wordt de (fysieke) realisatie van The Dutch Mountains opgestart.”

[related_post themes=”text”]