Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 94 seconden

Green Building Holland 2013Voor de vierde maal wordt tijdens het congres Green Buildings de prestigieuze Award Duurzame Architectuur uitgereikt. Bestaande bouw heeft het grootste potentieel als het gaat om het realiseren van duurzame verbetering. De uitdaging is om zowel duurzaam ontwerp als duurzaam gebruik en duurzame verbetering te bewerkstelligen. Inschrijven voor de award is nog mogelijk tot 15 september 2014. Green Buildings wordt op donderdag 30 oktober gehouden in Apeldoorn.

De doelstelling van de Award Duurzame Architectuur is bekendheid geven aan succesvolle projecten, het delen van kennis over verduurzaming van huisvesting en het stimuleren van verduurzaming van bestaande gebouwen.

Gebouwen kunnen aangedragen worden via www.fmn.nl/duurzamearchitectuur. Voor deelname aan de award dient een vragenlijst te worden ingevuld. De vragenlijst bestaat uit 12 vragen die betrekking hebben op aspecten van de Breeam methode. Dit zijn management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, landgebruik en ecologie en vervuiling. Een Breeam label is geen vereiste.

Tijdens Green Buildings 2014 op 30 oktober aanstaande maakt de jury de meest onderscheidende inzendingen bekend. De juryleden zijn Willem Lageweg van MVO Nederland, Anke van Hal, hoogleraar Nyenrode en bestuurslid Dutch Green Building Council en Hidde van der Kluit van SNS Reaal namens FMN, Titia Siertsema, voorzitter Uneto-VNI en Gijs Verweij, oud CEO van Wereldhave.

Mogelijke nominaties zijn gerenoveerde utiliteitsgebouwen die in 2012, 2013 of 2014 in gebruik zijn genomen. De organisatie van de award is onafhankelijk en heeft geen commercieel doel. Voor de award werken initiatiefnemers samen met partners, zoals Dutch Green Building Council en Facility Management Nederland.

Building Holland, platform voor het Nieuwe Bouwen, en Corporate Facility Partners (CFP) tekenen voor de organisatie van het congres Green Buildings 2014. Het congres staat in het teken van ‘Circulaire Gebouwen’ en vindt op 30 oktober plaats in De St@art in Apeldoorn. Tijdens Green Buildings 2014 gaan diverse prominente sprekers in op de circulaire economie, de context van duurzaamheid en wat circulaire principes kunnen betekenen voor gebouwen.

Voor meer informatie: www.buildingholland.nl