Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

viega_advantix_01Het Viega Advantix-programma afvoeroplossingen is uitgebreid met een nieuwe, gepatenteerde sifon. Door de geringe inbouwhoogte leent deze zich voor toepassing in inloopdouches. Dit wordt gecombineerd met een effectieve bescherming tegen rioolluchten, aldus de fabrikant. ‘De vlakke afvoeroplossing werkt storingsvrij en de sifontechniek biedt effectief bescherming tegen stankoverlast.’ De nieuwe sifon wordt geleverd met een inbouwhoogte vanaf 70 mm. Om ook bij de geringe hoogte voldoende waterslot te bieden, wordt een speciaal hydrauliek in de afvoerbehuizing toegepast.

Het belangrijke bodemdeel dat het waterslot bevat, wordt na de montage 90 graden gedraaid en via de dompelbuis in deze stand gefixeerd. Hierdoor wordt het wegstromende water in een speciaal, hoger vormdeel van het verbindingsstuk gevoerd. Het water dat door de afvoer stroomt, maakt daarmee dus gebruik van de bouwhoogte van de binnenbehuizing.

Het volledig uitneembare sifon kan in Advantix douchegoten worden geïntegreerd in een vloeropbouw van 70 mm hoogte. Daarbij blijft een afvoercapaciteit van 0,4 l/s gegarandeerd. Dat volstaat voor wellnessdouches die door hun Eco-, Smart-, Jet- of Joy-technologie een gemiddelde watercapaciteit van 0,1 tot 0,2 l/s hebben. Tegelijkertijd blijft voldoende waterslot in de afvoer om ook bij onderdruk in het afvoersysteem bescherming te bieden tegen ongewenste luchtjes.

[related_post themes=”text”]