Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 76 seconden

Silenzio Retro ZREr is een voortdurende vraag naar esthetische ventilatiemogelijkheden in renovatieprojecten die onderhevig zijn aan een zware geluidsbelasting. Met de Silenzio ZR (AK) en zijn nieuwe retro variant biedt ventilatiespecialist Duco een alles-in-één-oplossing als garantie voor een gezond en (akoestisch) comfortabel binnenklimaat.

Duco’s Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen zorgen automatisch voor een gecontroleerde toevoer van verse lucht. Dankzij jarenlange ervaring heeft Duco hiervoor een compleet gamma van ventilatieroosters voorhanden; van standaard zelfregelende roosters die in elk type raam of inbouwsituatie geplaatst kunnen worden over brandwerende roosters tot ventilatieroosters voor toepassing in specifieke situaties zoals de Silenzio ZR (AK) en de nieuwe Silenzio Retro ZR.

De Silenzio ZR muurdemper -al dan niet met extra akoestische demping (AK)- brengt design en geluiddemping samen in één ventilatierooster dat in een (buiten)muur wordt aangebracht. De aluminium buitenkap wordt gecombineerd met een aluminium, vlakke binnenplaat en een kunststofbuis met geperst vlokkenschuim voor een optimale geluidwering.

Bovendien is de Silenzio ZR ook beschikbaar met een zelfregelende klep. Hierdoor kan het moeiteloos in een van Duco’s ventilatiesystemen toegepast worden. In combinatie met het Duco CO2 System of het Duco Comfort System is het een perfecte renovatieoplossing aangezien het kozijn geheel intact kan blijven. Daarnaast kan het ook naadloos in ruimtes met een schuin dakvlak geplaatst worden.

De nieuwe Silenzio Retro ZR leent zich voor toepassing in monumentale gebouwen met een beschermde gevel. Dit rooster integreert zich onzichtbaar in de gevel door middel van een open stootvoeg of kan met een discreet buitenrooster uitgevoerd worden.

[related_post themes=”text”]