Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 53 seconden

TVVL heeft in samenwerking met de brancheorganisatie Gebouwautomatisering (FHI) en OTIB de cursus Systeemarchitect opgezet. Het betreft een cursus op post-hbo niveau, die de cursist in 15 dagen opleidt tot een professionele systeemarchitect gebouwautomatisering en -beheer. Volgens de kennisvereniging is er een dringende behoefte aan goed opgeleide mensen die in staat zijn op conceptueel niveau verschillende technische disciplines te koppelen. In gebouwen zijn steeds meer technische installaties nodig voor veiligheid, optimaal energiegebruik en comfort. Bovendien worden gebouwen vaker verbonden met hun omgeving om slim energie uit te wisselen. Een gebouwautomatiseringssysteem vormt daarbij de spin in het web om te zorgen dat alles integraal samenwerkt, én is essentieel in de beheersing van de levensduurkosten van het gebouw.

De systeemarchitect functioneert als ontwerper en projectmanager van het gebouwautomatiseringssysteem en zorgt voor optimale integratie van eisen en ontwerpkeuzes. Afstemming op de gebouweigenaar en gebruiker staat centraal.

De inhoud en relevantie van deze cursus wordt uitgelegd in de animatie op de website van TVVL. De cursus start 7 oktober en vindt plaats in het Intechnium-gebouw te Woerden.

[related_post themes=”text”]