Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 101 seconden

Thermoscreens lanceert met de nieuwe HX2 een ’trendy’ luchtgordijn voor toepassing boven elke deur in commerciële en publieke gebouwen. Het toestel vraagt volgens de fabrikant weinig onderhoud, omdat het geen filter nodig heeft. Het luchtgordijn is geschikt voor zowel hoge als lage watertemperatuurtrajecten. Standaard zijn alle watertoestellen voorzien van een geïntegreerd 3-weg ventiel. De HX2 is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo zijn er drie installatiemogelijkheden: vrijhangend, plafondinbouw en cassette. Er zijn vier toestelbreedtes van 1 tot 2,5 m en uitvoeringen met een 2- of 4-rij water-, elektrische, zonder (ambient) of met een DX-batterij. Het luchtgordijn is gemaakt voor een maximale uitblaashoogte van 3,5 m . De standaard kleuren zijn verkeerswit (RAL 9016) of aluminium (RAL 9006) en op aanvraag zijn andere kleuren mogelijk. Aansluiting op een gebouwbeheersysteem door middel van Modbus-communicatie is optioneel. De DXE model is speciaal ontwikkeld voor gebruik met de Mitsubishi Electric warmtepompen Mr Slim en City Multi. Daardoor zorgt de HX2 DXE in vergelijking met gelijkwaardige warmwaterbatterijen en elektrisch aangedreven verwarmingsventilatoren voor aanzienlijke besparingen in de exploitatiekosten, aldus de fabrikant.

De geheel vernieuwde Ecopower Air Technology van Thermoscreens is een uitblaasprincipe waarbij de luchtstraal door het tralierooster zeer homogeen wordt uitgeblazen met een dekkingsgraad van ruim 92%. Door een drukkamersysteem is een geringere luchthoeveelheid nodig en worden een optimale dieptewerking en uitblaashomogeniteit gerealiseerd. Dit zorgt voor een effectief en energiebesparend luchtgordijn.

Het komt vaak voor dat een luchtgordijn ver van de deur geplaatst moet worden. Hierdoor ontstaat er ruimte tussen de muur en het toestel, waardoor de gehele deuropening niet afgeschermd wordt. Dankzij de Side Guard Technology van Thermoscreens wordt dit opgelost. Door plaatsing van individueel en flexibel instelbare lamellen aan de zijkanten van het uitblaasrooster wordt de luchtstroom in de juiste richting geleid, zodat ook de ruimte tussen de muur en het luchtgordijn in zijn geheel afgeschermd is. Hierdoor wordt een betere luchtverdeling en efficiëntie bereikt.

De HX2 Energy Saving Line is eenvoudig te installeren door het stekkerklare systeem (Plug & Play). Het is mogelijk maximaal 8 toestellen aan elkaar te koppelen.

[related_post themes=”text”]