Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 142 seconden

Veel partijen worstelen met de vraag hoe hun gebouw er nu werkelijk voor staat. Met een compleet trainingsprogramma en concrete masterclasses helpt Gebouwinzicht deze partijen om zélf inzicht te krijgen in hun gebouw en het dossier weer compleet te maken. Dinsdag 23 september tijdens de Dutch Green Building Week is er een gratis mini-seminar ter kennismaking van deze trainingen.

 

Als Breeam assessor weet Sannie Verweij als geen ander dat als je een gebouw wilt verduurzamen een goed gebouwdossier noodzaak is. Verweij: “De afgelopen jaren ben ik bij veel verschillende bestaande gebouwen op locatie geweest. Ik zag hoe lastig klanten het vinden om de bewijslast die voor een Breeam-NL certificering nodig is te verzamelen. Een goed gebouwdossier is immers de basis voor welk onderhouds- en verbeterplan dan ook.” Voor al deze bedrijven heeft Verweij www.gebouwinzicht.nl gelanceerd met trainingen en masterclasses over opbouw en beheer van een goed gebouwdossier.

 

Albert Hulshoff – adviseur duurzaam bouwen, duurzaam beheren en prestatiecontracten en tevens expert bij Duurzaam Gebouwd – erkent de noodzaak van deze trainingen: “In de Menukaart Prestatiecontracten staat nu eenmaal als één van de basis vereisten dat je moet beschikken over een goede nul-meting. Alleen op basis van heldere gegevens kun je bepaalde zaken prestatiegericht uitbesteden.”

In de lange training wordt een concreet gebouwdossier aangepakt. De trainers zijn gekwalificeerd in, en ervaren met Bream-NL, EPA-U, en verduurzamen van bestaand vastgoed. En met gastsprekers op het gebied van subsidie, prestatiecontracten, organisatieverandering, duurzaamheidsinstrumenten en communicatie over duurzaamheid biedt Gebouwinzicht een complete training waarbij als eindresultaat het gebouwdossier helemaal op orde is.

Gebouwinzicht geeft ook diverse korte masterclasses waar specifieke onderwerpen uit de totale complexiteit van een gebouwdossier aan bod komen. Concrete vragen als: Wat moet er allemaal in? Waar ga ik die informatie vandaan halen? Hoe ga ik dat opslaan en beheren? Praktische vragen met praktische oplossingen.

Als kennismaking met Gebouwinzicht is er op dinsdag 23 september een mini-seminar ‘Gebouwdossier’ bij Unica Ecopower in Hoevelaken. Deze bijeenkomst is in het kader van de Dutch Green Building Week en is gratis voor iedereen te bezoeken.  Tijdens dit mini-seminar krijgt u inzicht in de eerste stappen op weg naar een goed gebouwdossier en daarbij een overzicht wat daar allemaal nog meer bij komt kijken.

 

Meld u nu gratis aan via http://gebouwinzicht.nl/dgbw-mini-seminar-gebouwzicht/  

De trainingen en masterclasses van Gebouwinzicht zijn met name bedoeld voor de facilitair managers die de dagelijkse leiding hebben in het beheer van één of enkele gebouwen. De facilitair manager is immers de spil tussen de eigenaar en de dagelijkse gebruikers van het gebouw. Verweij: “Uiteindelijk is het de facilitair manager die toegang tot deze informatie heeft, maar op weg geholpen moet worden met de opbouw van een deugdelijk gebouwdossier. En daar help ik ze graag bij.”