Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 110 seconden

Vasco opent in Dilsen-Stokkem (BE), vlak over de grens, een gloednieuw trainingscentrum, specifiek afgestemd op de snelle ontwikkelingen in de sector van verwarming en ventilatie. Installateurs kunnen er kennismaken met de meest vooruitstrevende systemen in klimaattechniek. “We willen niet alleen de topkwaliteit van onze producten garanderen, maar ook die van de installatie. In dit kenniscenter kunnen installateurs alle toestellen gedetailleerd leren kennen”, aldus Product Manager Patrick Van Beeck. Daarnaast behaalde Vasco Group ook de nieuwe ISO-certificaten voor kwaliteits- (9001) en milieumanagement (14001).

Het nieuwe trainingscentrum van Vasco heeft een oppervlakte van ruim 120 m2 en bevindt zich midden in de fabriek in Dilsen-Stokkem. Installateurs krijgen hier de kans om als het ware in de toestellen te kruipen. Patrick Van Beeck: “En dat is soms nodig. Want de evoluties in binnenklimaat volgen elkaar in snel tempo op, met steeds meer duurzame oplossingen op het vlak van verwarming, ventilatie en koeling. In dit trainingscentrum kunnen installateurs in de beste omstandigheden kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen.”

De trainingen van Vasco zijn erkend door het Belgische Fonds voor de Vakopleiding in de Bouwnijverheid. Alle opleidingen vinden overdag plaats. “We werken met kleine groepen van maximaal 15 personen. We willen installateurs zo goed mogelijk ondersteunen. Installatiegemak betekent meestal behoorlijke tijdwinst. Installateurs zijn dan ook onder de indruk als ze ontdekken dat het nóg sneller kan, zowel op het gebied van plaatsing als service achteraf.”

Met het nieuwe trainingscentrum zet Vasco Group opnieuw een belangrijke stap vooruit in zijn duurzame ambitie. Niet alleen wil de specialist in binnenklimaat kwalitatieve totaaloplossingen aanreiken voor verwarming, ventilatie en koeling, maar ook binnen de eigen organisatie wil Vasco zo duurzaam mogelijk te werk gaan. De nieuwe ISO-certificaten voor kwaliteits- en milieumanagement (ISO 9001:2015 en 14001:2015) passen in dat plan.

Van Beeck: “Deze nieuwe ISO-normen gaan opnieuw een stapje verder dan de vorige en richten zich op de verbetering van de kwaliteit en duurzaamheid van ons hele bedrijf. We blijven dan ook investeren in een duurzame toekomst, zowel wat onze processen en producten betreft, als onze organisatie. Zo houden we consequent rekening met rationeel gebruik van natuurlijke grondstoffen en streven we naar de meest milieuvriendelijke productieprocessen. Onze strategische doelstellingen passen volledig in dit kader: innovatie, optimale klantenrelatie en een excellente productie.”