Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

Inventum trainingNul-op-de-meter daagt de bouw uit tot innovatieve woonoplossingen. Het kan vaak veel goedkoper, beter en duurzamer. Inventum biedt originele mogelijkheden voor nul-op-de-meter toepassingen en energieneutrale nieuwbouw. In de nieuwe Inventum Ecolution-training komen deze uitgebreid aan bod, met inzichten waar je, zo belooft de producent, als deelnemer veel energie van krijgt.

De training behandelt de Ecolution Ventilatiewarmetepomp en het toepassen van hybride oplossingen (gas of elektrisch) voor het verwarmen van woningen. Kies je ervoor alles centraal te verwarmen of heeft een combinatie met lokale afgiftesystemen de voorkeur? Wellicht is in bepaalde situaties All Electric de oplossing.

De training is geschikt voor adviseurs, projectleiders, technische managers van woningcorporaties en servicetechnici van installatiebedrijven. Er wordt ingegaan op de verschillen tussen natuurlijke ventilatie en balansventilatie. De energetische voordelen van natuurlijke ventilatie worden aan de hand van praktijk- en rekenvoorbeelden behandeld.

Kan de Ecolution worden toegepast met alleen lage temperatuur verwarming of zijn er meer mogelijkheden? De verschillen in afgiftesystemen en de toepasbaarheid met de Ecolution worden helder uitgelegd. Verder is er een inkijk in de nieuwbouw rekenmethodiek (EPC) en energie-index bij de labeling van bestaande woningen. De werking en de functionaliteiten komen uitvoerig aan bod, samen met de service en onderhoud voorschriften.

De trainingen vinden plaats in het expertisecentrum van Inventum B.V. in Houten. De dag wordt afgesloten met een toets en een certificaat van bekwaamheid zodat men de Ecolution ook mag installeren. Aanmelden is eenvoudig. Stuur een e-mail met je gegevens naar info@inventum.com. De trainingen worden in 2015 op de volgende dagen gehouden:

Dinsdag 20 januari, dinsdag 17 maart, dinsdag 21 april, dinsdag 19 mei, dinsdag 23 juni, dinsdag 22 september, dinsdag 20 oktober, dinsdag 17 november en dinsdag 15 december.