Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 106 seconden

Waar loodgieters en installateurs bij het afdichten van schroefdraden eerder nog hun toevlucht namen tot materialen als hennep en PTFE, lijkt de afdichtingsoplossing Loctite 55 steeds meer aan populariteit te winnen, claimt de fabrikant van het product. Loctite 55 is een oplossing die de business unit Adhesive Technologies van multinational Henkel heeft ontwikkeld voor het borgen en afdichten van pijpen en fittings van metaal en kunststof.

Met Loctite 55 heeft Henkel een product op de markt gebracht dat een lekvrije afdichting van schroefdraden garandeert en dat een logische vervanging is van traditionele methoden als PTFE-tape en oplosbare droogverbindingen, aldus de fabrikant. De gebruiker kan de verbinding namelijk onmiddellijk afdichten, bij maximale druk én in de helft van de tijd die nodig is voor bijvoorbeeld afdichting met hennep en pasta.

Dankzij de snelle toepassing van Loctite 55 en het ontbreken van uithardingstijd van de oplossing kan de gebruiker de afdichting in zeer korte tijd realiseren. Bovendien kan hij de desbetreffende verbinding na bewerking met Loctite 55 tot maar liefst 90 graden terugdraaien, zonder kans op lekkage. Daarnaast is Loctite 55 een schone toepassing, waardoor het aangenamer is om mee te werken dan andere producten en de gebruiker op schoonmaaktijd bespaart

De toepassing van Loctite 55 is eenvoudig. Op de verpakking staat voor elke diameter het vereiste aantal wikkelingen van de draad aangegeven. De gebruiker wikkelt de dunne, sterke draad vanaf de derde draadgang in de richting van de schroefdraad om het uiteinde van de pijp en snijdt de draad af met het mesje dat in de verpakking geïntegreerd is. Daarna hoeft hij alleen nog de twee componenten op elkaar te schroeven; de verbinding is meteen afgedicht.

Loctite 55 is geschikt voor uiteenlopende materialen, zoals ijzer, staal, koper, chroom, nikkel, zink, roestvrij staal en kunststof. Het product is goedgekeurd voor toepassingen voor warm en koud water, drinkwater en gas (lpg), met temperaturen tot 130 graden en een druk tot 16 bar. Het product is gecertificeerd en goedgekeurd door de meest gerenommeerde instituten overal ter wereld.

Loctite 55 is verkrijgbaar in een nieuwe verpakking, in een lengte van 50 of 160 meter, beide met geïntegreerd mesje om de draad af te snijden.

[related_post themes=”text”]