Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 112 seconden

De Bouwbeurs die vorige week in de Jaarbeurshallen werd gehouden, was goed voor bijna 75 duizend bezoekers. Dat is een paar duizend bezoekers meer dan twee jaar geleden. Daarmee lijkt ook op vakbeursgebied een kentering plaats te hebben gevonden. Alle seinen voor bouwend Nederland staan op groen, constateert Brand manager Martijn Carlier van Jaarbeurs op de laatste beursdag. “Het was een beurs van het nieuwe elan, van nieuwe dynamiek in de bouw. Het bruiste in elk gangpad. Het was ongekend druk. Met heel veel actie verdeeld over alle hallen. De beurs heeft alle verwachtingen overtroffen. Dit geldt ook voor de waarderingscijfers van zowel bezoekers als exposanten: een 7.4.”

Carlier: “Uit alle gesprekken blijkt dat exposanten goede business hebben gedaan. Veel orderboeken vol geschreven, veel nieuwe contacten gelegd. De 2015-editie stond in het teken van een opkrabbelende bouwsector. Deze editie toont aan: de bouw is weer 100 procent back in business, en zelfs meer dan dat. Kortom, een succes story. Onze exposanten spreken van een super goede beurs, waar de komende maanden veel business uit voortkomt.”

Carlier vindt het opvallend dat ZZP-ers en masse de weg naar de BouwBeurs wisten te vinden. “Ze komen om in het werk en desondanks hebben ze toch één of meerdere dagen vrijgemaakt om te komen. Ze zien de BouwBeurs als een lucratieve investering die ze later dubbel en dwars terugverdienen. Dat zegt iets over de status van de BouwBeurs. De BouwBeurs laat ook zien hoe de markt ervoor staat: het sentiment is meer dan optimistisch.”

Eerder meldden we al dat het sentiment op het installatiedeel van de beursvloer uitermate positief was. Alle partijen die we spraken, van de warmtepompleverancier tot en met softwarefabrikant en dakspecialist zijn lovend over de bezoekersaantallen én de marktsituatie. “We krijgen veel gerichte vragen”, zo viel er te horen, “omdat er weer handel is”. Exposanten verklaarden ook welbewust nu voor de Bouwbeurs te hebben gekozen: “Installatietechniek wordt steeds belangrijker in gebouwen. Tegelijkertijd groeien alle partijen naar elkaar toe en moeten ze meer rekening met elkaar houden om een gebouw te realiseren dat voldoet aan steeds strenger wordende eisen. Wij komen via de Bouwbeurs ook in contact met architecten, die interesse hebben in installatietechniek, professionele opdrachtgevers en zelfs particulieren”, zo verklaarde een exposant.

[related_post themes=”text”]